A Legjobb blog oldalak, melyet érdemes követned ha SEO-val foglalkozol

Hogyan tartod fenn a tudásod egy olyan iramban változó területen, mint a keresőoptimalizálás? Egyrészt valószínűleg csinálod, hiszen a SEO egyfajta kísérletsorozat is. Megteszünk sok-sok lépést, amiből néhány működik, néhány meg nem.

De arra, hogy mindent ki tudj próbálni, valószínűleg sem időd, sem kapacitásod nincs megfelelő mértékben, ugyanúgy mint másoknak sem. Ezért fontos hogy legyenek forrásaid, ahonnan informálódsz. Valójában rengeteg weboldal szolgáltat információkat a SEO-ról világszerte, de az is igaz hogy ezen megjelenések nagy része ugyanazokat az unalomig ismételt információkat szajkózzák.

Véleményem szerint mi magyarok sokkal kreatívabbak vagyunk ennél, szerencsére ezt igazolja a gyakorlat is. Rendkívül tartalmas magyar blog oldalak foglalkoznak a SEO-val, méghozzá olyan helyekről, ahol a tartalmat valódi, gyakorlati tudás generálja.

Összeválogattam hát a kedvenc hazai forrásaimat a SEO témaköréből, ezeket az oldalakat neked is javaslom.

A legjobb SEO blog oldalak

BP Digital

Tartalmas, hasznos anyagokat találsz ha követed a BP digital blogját. Technikaibb megközelítésből, ami egy szakmabelinek kifejezetten hasznos, viszont ha teljesen kezdő vagy, lehet hogy elsőre ijesztő lehet.

Valóban hasznos anyagokat találsz itt, az utóbbi időben egyfajta technikai referenciaként is funkcionál az oldal. Részletes magyarázatok, jellemzően az aktualitásokkal kapcsolatban.

A BP Digital blogja itt érhető el

The Pitch

Valószínűleg nem kell bemutatnom Papp Gábort ha keresőoptimalizálással foglalkozol. A The Pitch blogján esettanulmány jellegű bejegyzéseket fogsz találni, valós esetleírásokat.

A blog cikkeiből hasznos gyakorlati tudást szerezhetsz, új technikákat is elsajátíthatsz.

A The Pitch blogja itt érhető el

ITE

Szuhi Attila oldala kiváló magyar hírforrás a SEO szakma számára. Ugyan kicsit eltér a többi blogjellegű felülettől, hiszen ez inkább mint szakmai híroldal definiálható pontosan. A Google keresőt érintő bejelentései, algoritmusfrissítések, keresőoptimalizálással kapcsolatos események összefoglalóit is megtalálhatod az oldalon.

Az ITE oldalát itt érheted el.

Marketingpunk SEO Blog

Nagy Gábor #marketingpunk SEO blogján hetente érkeznek az új cikkek, amelyekben sorra előkerülnek a SEO nagy területei: technikai SEO, oldalon belüli SEO, linképítés. Általában kezdőknek szóló cikkekel találkozhatunk, ahol alapfogalmakról van szó és konkrét keresőoptimalizálási tippeket bemutató cikkeket is olvashatunk.  

A blog mellett Gábor elindította a Keresőoptimalizálás Kedden podcast sorozatot is, ahol hazai marketing szakértőkkel, vállalkozókkal beszélget keresőmarketingről, online marketingről.

A #marketingpunk SEO blogot itt érheted el

SEO Navigátor

Sipos Csaba blogja. A fő fókusz a SEO, de minden más is bele kerül ingyenesen ami online vállalkozás, vagy online marketing. A blog egy szélesebb látószöget próbál lefedni, hiszen a SEO kéz a kézben jár a többi online marketinges stratégiával.

Ahhoz hogy valóban jó eredményeket érj el a keresőoptimalizálásban, nem elég csak a SEO elveit ismerned.

A SEO Navigátor blogot itt érheted el.

ITZen Blog

Első kézből tudom, hogy az ITZen IT blogjában már az első bejegyzések óta központi szerepet kap a keresőoptimalizálás. Eredetileg ugyan nem kizárólag mint SEO blog funkcionált, de több mint 150 blogbejegyzés között van néhány technikaibb leírás ERP rendszerek, több CMS (Drupal, Joomla és talán a leginkább WordPress).

Idővel azonban ezeket a technikaibb megközelítésű írások átkerültek az ITZen tudástárba, ami blognak nem nevezhető, inkább egy megoldásközpont.

Ma az ITZen blogján hangsúlyosabbak a SEO-val online marketinggel kapcsolatos anyagok.

Kihagytam valamit?

Elég nagy esélyt látok rá, de semmi gond, ha tudsz ilyenről, netán te magad vezetsz hasznos tartalmakat adó SEO témakörrel is foglalkozó blogot, írd meg hozzászólásban, vagy nekem levélben. Ha valóban hasznos az ajánlásod, ki fog kerülni a listába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek