Kell-e informatikus a vállalkozásomhoz?

Igen kell!

 

Nem viccelek, kell és kész! 

 

Kell neked egy informatikus a vállalkozásodhoz. Ha azt gondolod viccelek akkor tévedsz!

A legtöbb, főként kisvállalkozás azért nem éri el a céljait mert vagy nincs is neki célja (mondjuk ez nem csak az informatika témaköre), vagy egyszerűen szervezetlen.

A szervezetlenség, a csak megyünk előre és majd lesz valahogy mentalitás nem túl kifizetődő. Elképzelhető hogy az ezredforduló előtti vállalkozások elevickéltek valahogy ezzel a hozzáállással, de ma már nem működik a dolog. Ha a te vállalkozásod kivételt képez, nyugodtan cáfold meg a szavaimat, a hozzászólások nyitottak a témában.

Szervezettség és informatika

Nagyon is összefüggő terület, és itt nem kifejezetten a munkaszervezésre használható szoftverekre gondolok, hanem a gondolkodásmódra. Egy informatikus általában másként tekint a problémákra, ez különösen igaz azokra akik foglalkoztak már programozással is.

Ha a programozási gondolkodás lényegét kellene meghatározni akkor az valahogy úgy szólna, hogy a programozó az, aki képes lebontani egy folyamatot a legalapvetőbb elemeire.

Ez nem minden esetben mutatkozik meg a hétköznapokban, azonban jobb ha észben tartjuk. Ezért van az, hogy ha nincs elég látogatója a weboldaladnak nem a hirdetés lesz az első megoldás amit javasolni fogok neked, akkor sem ha az a kézenfekvő.

Az informatikus tehát képes egy konkrét probléma okait könnyedén felderíteni. Ha nem hiszed el, kérdezz meg egyet!

Mi az informatikus feladata?

Sokan azt gondolják, hogy az informatikus mindenhez ért ami a számítógéphez köthető, de ez nem igaz!

Rábíznád egy pszichológusra hogy hajtson végre egy szívműtétet? Ugye hogy nem, pedig mindketten az orvostudomány területén dolgoznak.

Az informatikus foglalkozhat a

  • számítógép szervizelésével,
  • készíthet programokat,
  • készíthet weboldalakat,
  • érthet a keresőoptimalizáláshoz
  • építhet hálózatot
  • érthet a vállalatirányítási rendszerekhez és a egyéb szoftverekhez
  • minden területet nem szeretnék most felsorolni, de van belőle bőven ezt elhiheted

Akkor most egész informatikus csapatra van szükségem?

Sokkal hatékonyabban működnének a vállalkozásod dolgai ha lenne egy stábod, ebben biztos lehetsz, de ezt sok esetben nem engedheti meg magának egy kezdő vállalkozó.

A jó hír

Ha kezdő vállalkozó vagy és nem az IT szektorban próbálsz érvényesülni, valószínűleg kezdetnek óriási segítséget jelenthet számodra akár egy darab informatikus is. De még jobb megoldás ha az ITZen és a hozzá hasonló vállalkozások megbízásában gondolkozol.

ITZen

Mi az ITZen?

Az ITZen alapvetően egy egyszemélyes kezdeményezés,aminek fő célja, hogy segítse az kisvállalkozások informatikáját.

A rendszer működése egy kiterjedt informatikai kapcsolatrendszeren alapul. Ezzel a szisztémával elkerülhető az, hogy egy idő után már 6-an megpiszkálták a céges weboldalt, meg már a harmadik tárhelyre költöztünk 2 éven belül és még mindig nincs rendben minden.

Az ITZen szolgáltatásainak folyamatosan bővülő körét itt találod!

Egyszerűbb, ha az irányítás központi kézben van, de a feladatokat az adott területre szakosodott hozzáértő személyek végzik. Mindenre van megoldás, csak meg kell találni azt aki tudja mi az!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek

Kíváncsi vagy hogyan spórolhatsz a hirdetési költségeiden?

Kérj ajánlatot és megtudod.

Ajánlatkérés