Kinek való a WordPress weboldal?

Munkánk során gyakran adunk árajánlatot vagy tanácsot olyan kis- és középvállalkozóknak, akik csak kicsit, vagy egyáltalán nem ismerik a mai internetes viszonyokat. Hallották, hogy jó dolog a webes jelenlét és hogy profitálni lehet belőle, de nem járatosak ebben a világban, ezért félnek.

Félnek, mert bevételükhöz mérten túl magas árra számítanak, illetve egy komoly technikai ismereteket kívánó, számukra átláthatatlan és menedzselhetetlen rendszerre. Jó hír, hogy gyorsan elkészíthető és könnyen menedzselhető WordPress oldalak kiváló megoldást jelentenek számukra. Hogy miért?

1) Egyszerű és sokoldalú

Egy kisebb állam bevételi statitisztikáival bíró nagyvállalat igényeit talán nem tudja kielégíteni, egy KKV számára azonban ideális a WordPress egyszerűsége. Maga az alaprendszer ingyenes, ami csökkenti a fejlesztési költségeket is, ráadásul rendkívül sokoldalú, hiszen használható egyszerű népszerűsítő oldalak, blogok és webáruházak létrehozására is. Fontos: habár a WordPress alapból egy egyszerű rendszer, skálázható is a vállalkozás igényeinek megfelelően!

2) Gyorsan elkészíthető

A legtöbb WordPress oldalakat népszerűsítő cikkben azt írják, hogy „akár kódolási ismeretek nélkül is elkészíthető, testreszabható, ráadásul a rendszer tudása pluginek segítségével bővíthető”… Iiigen.

Nem.

Mélyebb ismeretek nélkül ugyan összeállítható és elindítható az oldal, viszont a folyamatos frissítések és technikai szépségek miatt nem igazán lesz fenntartható vagy problémamentes működésű. Az összekattintgatott weboldalak egyik jellemzője, hogy elég könnyen lehalnak.

Ha viszont egyszerre nézzük az ügyfél és a webfejlesztő igényeit, mindjárt pozitívabb a helyzet, hiszen egy már önmagában is teljesen működőképes, átlátható technikai hátterű rendszerrel könnyen és gyorsan is felépíthető egy hosszú távon is megbízható, stabil weboldal. Az oldal nulláról való felépítését legfőképpen nem is a technikai oldal, hanem az ügyfél és a fejlesztő közötti kommunikáció gördülékenysége határozza meg.

3) Könnyen menedzselhető tartalom és publikálás

A WordPress egyik legnagyobb előnyét a felhasználóbarát adminisztrációs felülete adja. Ha valaki felhasználói szinten el tud kezelgetni egy operációs rendszert vagy egy szövegszerkesztőt, akkor a WordPress általános menedzselésével vagy az új oldalak, blogposztok, termékek létrehozásával és megjelentetésével sem lesz gondja.

A tartalomkezelő rendszer adminisztrációs felülete bármilyen platformon jól használható, így akár utazás közben is megírhatja a bejegyzéseket a mobiltelefonjáról.

wordpress admin

4) Korszerű

Egy korszerű weboldal reszponzív. A WordPress mindenféle módosítás nélkül, alapértelmezetten rendelkezik ezzel a tulajdonsággal.

A reszponzív weboldal olyan designnal és technikai háttérrel rendelkezik, amelynek köszönhetően a megjelenítő eszközökhöz igazodva képes megjelenni. Gondoljon csak bele: egy oldal lehet, hogy jól mutat egy asztali számítógép huszoncolos képernyőjén, azonban egy telefon aprócska megjelenítőjén lehetetlenül bonyolult és kényelmetlen lenne a kezelése. Ezért a reszponzív oldal teljesen más, egyszerűsített elrendezésben és csökkentett méretű képekkel jelenik meg.

De a WordPress weboldal korszerűségét nem csak a reszponzitivása adja: folyamatosan verziófrissítéseinek és javításainak köszönhetően folyamatosan fejlődik, ráadásul a korábban említett menedzselő felület is a felhasználóbarátság jegyében készül, ami manapság elengedhetetlen tényezőnek számít.

5) Népszerű és hatalmas közössége van

A weboldalak jelentős százaléka WordPressre alapul. Mivel ingyenes és nyílt forráskódú, ezért óriási fejlesztőbázisa van. Számtalan fórum és piactér áll rendelkezésre.

6) Keresőoptimalizálásra optimalizált

A Google keresőmotorja nagyon szereti a WordPress alapú oldalakat, ez pedig manapság létfontosságú tényezőt jelent egy vállalkozás népszerűsítésében.

7) Közösségi média

Másik ilyen fontos tényező a közösségi médiában való jelenlét. A WordPress weboldal, illetve a háttérrendszer ezeknek a követelményeknek is megfelel.

8) A WordPress az WordPress

Gyakran előfordul, hogy már egy kész WordPress weboldal módosítása a feladatunk, legyen szó akár technikai, akár tartalmi dolgokról. Mivel a WordPress egy általános technikai platformot ad a fejlesztők számára, sosincs gond, hiszen a rendszer áttekinthető, ismert.

9) Jogosultságok

A WordPress többfelhasználós rendszer, így megadhatja, hogy az egyes felhasználók milyen funkciókhoz férjenek hozzá. Külön dolgozók foglalkoznak a webáruházzal és a blog menedzselésével? Egyszerűen megadható, hogy a felhasználók csak a termékeket módosíthassák, vagy a blogbejegyzéseket.

10) A WordPress weboldal (majdnem) gyors

Az általános platformokhoz képest a WordPress megfelelő sebességűnek nevezhető. Természetesen vannak nála gyorsabb tartalomkezelő rendszerek, ezek viszont a legtöbb esetben jelentősebb mértékben testreszabott, specializált és gyakran igen drága platformok, amelyek egy KKV számára nem jelentenek ideális megoldást.

A WordPress tehát egy egyszerű kezelhetőség és sokoldalúságot előnyben részesítő, rendkívül népszerű és erős támogatással rendelkező tartalomkezelő rendszer. Nem csupán blogmotor: egyszerű néhány landing page-től kezdve akár komplett webáruház is kialakítható belőle.

A közösségnek köszönhetően hihetetlenül sok téma áll rendelkezésére, amelyekből ízléses és szép weboldalakhoz hozhatóak létre költséghatékonyan, gyorsan. Felkeltettük érdeklődését? Keressen fel minket!

elégedett felhasználó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek

Kíváncsi vagy hogyan spórolhatsz a hirdetési költségeiden?

Kérj ajánlatot és megtudod.

Ajánlatkérés