Kulcsszó kereső teszt, melyik szoftver a legjobb magyar nyelvű keresésekhez

Kulcsszó kereső szoftverből nincs hiány, viszont van néhány fontos szempont, ami miatt érdemes átgondolni melyikben is bízunk meg. Ez pedig a magyar nyelv ismerete, illetve a releváns kifejezések köre. Ezt a kettő tényezőt vizsgáltam néhány ismertebb kulcsszó kereső tekintetében.

Hogyan teszteltem a kulcsszó kereső szoftvereket?

Teljeskörű tesztet végezni a magyar kifejezéseket illetően szinte lehetetlen, ezért az aktuális trendeknek megfelelően 3 általános kifejezést választottam. A kifejezések meghatározásakor a cél az volt, hogy viszonylag nagy mennyiségű kapcsolódó kifejezést tudjon a Google azonosítani.

Országra mindenhol tudtam szűrni, így az is egy felmerülő kérdés volt, hogy a találatok száma milyen mértékben magyar nyelvű. Ugyan a magyar nyelvű keresőben is történik idegen nyelvű keresés, de azért volt olyan eset, ahol felmerült hogy nem igazán ez alapján szűrik az adatokat.

Kulcsszó kereső teszteredmények

3 kifejezést választottam az elemzéshez, egyrészt mindegyik kiugró kereséseket produkál a Google Trends szerint másrészt:

  • operatív törzs – Gyakorlatilag ez nagyon is magyar kifejezéssé vált az utóbbi idő pandémiás időszakában. Viszonylag friss kifejezésről is beszélünk, jó alapot nyújt arra nézve hogy milyen gyorsan gyűjtik be az adatokat a szoftverek.
  • keresőoptimalizálás – ezt nem magyarázom meg
  • netflix – Itt ugye jelentős mennyiségű angol kifejezésre is számítani lehet, mivel egy világmárkáról beszélünk. A magyar nyelv felismerésének a hatékonyságára voltam kíváncsi.

Mindegyik szöveges értékelés esetében látni fogsz egy összefoglaló táblázatot, amiben a kulcsszó kereső szoftver által talált kulcsszavak számát jelöltem, a related és a bázis lista összevonásával (tehát ha van 10 kulcsszójavaslat és 8 kapcsolódó kifejezés, akkor az érték 18)

Az összes adatot összesítő Drive táblázatot megtalálod itt, a továbbiakban szoftverről szoftverre haladok.

Ubersuggest

Neil Patel nevéhez fűződik az Übersuggest. Bevallom ez az egyik kedvencem, és ennek az oka a látszólag nagy adatbázis és az egyszerűség. A személyes tapasztalatom az, hogy a magyar nyelvű kifejezések esetén azért jelentős hiányosságai vannak. Mármint akkor ha nem hatalmas keresési volumennel bíró kifejezésekről van szó. Az eredmények a következők:

operatív törzskeresőoptimalizálásnetflix
24179668

KWFinder

Itt egyenlőre csak egy Free verziót tudtam tesztelni, de mindegyik kifejezésre talált legalább 25 másikat. Pozitívum hogy próbál releváns kifejezéseket gyűjteni, amik elsőre pontatlannak tűntek, de tulajdonképpen visszakövethető hogy jut el az „operatív törzs” kifejezéstől a „jysk szék” kifejezésig a kulcsszójavaslat (a megoldás kulcsa a mémként elterjedt „operatív törzs kaspó” kifejezés).

operatív törzskeresőoptimalizálásnetflix
25+25+25+

A kulcsszavakon felül a KWFinder kérdés típusú kifejezéseket is képes szűrni, viszont itt csak angol nyelvű kombinációkat talált.

SEMRush

A SEMRush a fő szoftver amivel mi is dolgozunk. Ennek egyik oka pedig az, hogy kitűnő eszközöket ad a kulcsszókutatásokhoz. Ebben a versenyben is a legjobbak között van, habár nem ezt tenném első helyre ha rangsorolnék (de lehet hogy lentebb még ezt is megteszem).

Amiben viszont biztosan viszi a prímet, az a feltérképezett kulcsszavak száma. 3-ból 2 kifejezés esetében felülteljesítette az összes szoftvert. Amiben alulmaradt az pont az „operatív törzs” kifejezés, ami ugye egy kialakuló trend. Jó azért tegyük hozzá hogy a 238 kifejezésével a TOP3-ban bőven benne van.

operatív törzskeresőoptimalizálásnetflix
23847138400

Bizonyára szemet szúrt a 38400 kifejezés a Netflix-re vonatkozó kifejezésekben, viszont azt hozzáteszem hogy itt nagyon sok az angol kifejezés már.

Keyword Tool

Ennél egyszerűbb felületet nem láttam a kulcsszó keresők között. Ez azonban pozitívum, hiszen pont azt látod amit látni szeretnél. Nagyságrendileg kezelhető mennyiségű kifejezést talált mindegyik kiinduló kulcsszóra, azonban itt azért több idegen nyelvű találatot fedeztem fel a listán mint úgy általában. Szerintem ha kezdő vagy vagy csak gyors javaslatot szeretnél, és nem akarsz költséges szoftverbe befektetni akkor ez lesz a kedvenced.

operatív törzskeresőoptimalizálásnetflix
28764649

Wordtracker

Na ez egy nagyon profi kulcsszó kereső, egy apró hibája van, nem túl erős a magyar nyelvben. Persze vannak javaslatai, és ha talál valamit abban elég jó ajánlásokat ad. Nem is annyira az általános, inkább az egyedi keresési kifejezések megtalálásában adott eddig érdekes ajánlásokat. Az adott kulcsszavak Volume mutatója viszont nekem elég gyanús, aránytalanul nagy számokat mutat egyébként kis forgalmú kifejezéseknél.

operatív törzskeresőoptimalizálásnetflix
0850+

WordStream

Ez egy viszonylag egyszerű felületű, könnyen értelmezhető eszköz. Nem csak a pontos egyezések, de a relevancia szerint is ajánl kifejezéseket, hasonlóan a KWFinder-hez. Itt is megjelenik amár említett „yisk szék” de az „agyrázkódás” kapcsolódásával én már nem tudtam mit kezdeni (ettől függetlenül lehet hogy van összefüggés, nem mélyedtem el ennyire benne azért.

operatív törzskeresőoptimalizálásnetflix
190368500+

ahrefs

Na ez is bekerült a TOP3-ba. Semmi különös, meg kiugró eredmény, inkább csak pontos. Nagy előnye hogy a javaslatok mellett azt is látod mikor frissítették utoljára a kifejezés adatait. Láthatod például, hogy a keresőoptimalizálás kifejezés 1500 as volumennel bírt augusztus 14-én.

A kulcsszavak száma megfelelő mennyiségű. A Netflix tekintetében nem hoz annyit mint a SEMRush, cserébe viszont a kifejezések között jóval több arányait tekintve a magyar nyelvű kifejezés.

operatív törzskeresőoptimalizálásnetflix
5023327105

Keyword Surfer

A Keyword Surfer egy Chrome bővítmény, ami kiegészíti a Google keresőoldalát egy kis widget-tel.Ezen a kis panelen pedig minden keresésnél látni fogsz néhány kulcsszójavaslatot. Az adatbázisa lényegében ennek a legkisebb, legalábbis magyar nyelven, de már csak azért is érdekes, mert ha gyakran használod a keresőt, biztosan elcsípsz néha egy egy számodra érdekes kifejezést is.

operatív törzskeresőoptimalizálásnetflix
01432

Összegezzünk

Ígértem egy kis rangsorolást, azaz inkább csak kiemelném azt a 3 eszközt ami számomra a leghasznosabb. Nem feltétlenül azért mert minden esetben az a legjobb, egyszerűen azért mert jobban kézreáll.

A döntés hátterében az áll, hogy számomra napi szintű rutin a kulcsszókutatás, szóval eleve olyan eszközt keresek amivel rögzíteni is tudom a kereséseim.

Ebben pedig egyértelműen a SEMRush a győztes. Ugyan néha pontatlan, nagyon jól lehet benne rendszerezni a különböző kutatásokat. Hatalmas adatbázissal rendelkezik, egy két valóban szűkebb réteget érdeklő téma esetén azonban más eszközök után kell nézni.

A KWFinder eddig ugyan nem volt napi gyakorlat része, viszont nagyon pozitív eredményeket hozott, szóval esélyes hogy kiemelten kezelejem.

Az ahrefs pedig egy nagyon jó vésztartalék, arra az esetre, ha a SEMRush kifogyna az ötletekből.

Szóval az én TOP3 listás, rangsorolás nélkül így néz ki:

Ha érdekelnek az elemzés további részletei, itt publikussá tettem a táblázatot, ahová az adatokat gyűjtögettem: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1AMRSdiL2nMfOv0WruT0xLk0qqKg5FCxG4MKDf2Rboe4/edit#gid=0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek

Kíváncsi vagy hogyan spórolhatsz a hirdetési költségeiden?

Kérj ajánlatot és megtudod.

Ajánlatkérés