Online marketing szövegírás vagy SEO szövegírás? Melyikre van szükségem?

A marketing szövegírás és a SEO szövegírás két különböző szakterület. Mindkettővel érdemes foglalkozni, és mindkettő hosszú távú eredményeket tud hozni. Ha céged van és szeretnéd a céges weboldalad felfuttatni, mindkét módszert használhatod, de legalább az egyikre szükséged van, hogy eredményeket érhess el.

Mi a különbség a kettő között? Olvass tovább és megtudod!

A marketing szövegírás többe kerül!

Megbízóként talán ez az első ami feltűnik. Persze ennek megvannak az okai. A marketing szövegírás egy soklépcsős folyamat. Elemzések kell hogy megelőzzék, amik felmérik a célközönséged érdeklődési köreit, fájdalompontjait, de elsősorban az igényeiket szükséges megismerni. A marketing szöveg az érzelmekre hat, azzal egyértelmű célod van. Lehet ez a cél egy termék vagy egy szolgáltatás eladása.

Ha megvannak a szükséges információk, és valóban szép eredményeket akarsz elérni, egy marketing szöveg esetében szükség van egy bizonyos időre, amíg a szövegírónak megjön az „ihlete”. Persze léteznek különféle szövegírási eljárások, azonban mindegyikhez szükséges a kreativitás. Ha a szövegíró fáradt, kimerült, lehet akármennyire is jó, gyatra minőséget fog letenni az asztalra.

Pont ezért kerül többe a marketing szövegírás! A szövegírónak fel kell töltődnie hogy igazán jó végeredményt állítson elő, viszont ez egy nehezen mérhető szakasza a munkának!

Mikor ajánlom a marketing szövegírást?
Ha hosszútávon szeretnéd felhasználni az eredményét, és kimutathatóan megtérül az esetlegesen magasabb befektetés.

Online marketing szövegírás

Míg a marketing szövegírás eredménye szerepelhet egy prospektuson, plakáton vagy bármilyen offline felületen is, az online marketing szövegírás eredménye kifejezetten online felületekre készül. Tipikusan Landing Page-ek tartalmának megírásakor van szükség az online marketing szövegíróra.

Az online marketing szövegírás szintén magasabb árkategóriába tartozik, viszont jóval kiszámíthatóbb a megtérülése. Jóval több technikai körülményt és kisebb célcsoportot tud megcélozni.

Mikor ajánlom az online marketing szövegírást?
Főként akkor ha tervezett értékesítési folyamatod van aminek bizonyos pontjait szeretnéd megerősíteni.

SEO szövegírás

A SEO szövegírás, vagy kereső-optimalizált szövegírás a tartalommarketing részének tekinthető. Ebben az esetben a szövegírás összefonódik egy kulcsszóelemzéssel is. Ami segít megtalálni azokat a területeket, ami iránt érdeklődés mutatkozik.

A SEO szövegírás tulajdonképpen arról szól hogy megvizsgáljuk mire kíváncsiak az emberek, azaz miket keresnek a nagy keresőkben. Ha ismerjük az igényeiket akkor pedig megpróbálunk válaszokat adni nekik.

A másik módszer az egy adott témakört a lehető legtöbb irányból megpróbálunk lefedni, szintén a kulcsszókutatás által.

Mikor ajánlom a SEO szövegírást?
Elsősorban blogoknál, tartalomszolgáltatóknál, ahol a keresőtalálatok fontosak, illetve kisvállalkozásoknál, akik meg tudják magukat különböztetni a versenytársaiktól, és szeretnék ezt a keresőkkel is tudatni.

Honnan szerezzek szövegírót?

Az ITZen SEO szövegírás csomagjait itt találod.

Ha online marketinghez keresel szövegírót, esetleg kifejezetten csak kulcsszóelemzést szeretnél a témáidhoz itt kérhetsz ajánlatot:

Kérem az ajánlatot

Keresőoptimalizálás is jár a szövegíráshoz?

A SEO szövegírás természetesen akkor éri el leginkább a kívánt eredményeket ha egy keresőoptimalizálás segíti azt. Az ITZen a keresőoptimalizálás minden lépésénél segítséget tud nyújtani, erről további információkat olvashatsz itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek

Kíváncsi vagy hogyan spórolhatsz a hirdetési költségeiden?

Kérj ajánlatot és megtudod.

Ajánlatkérés