A kérdés egyszerű mégis bonyolult. Nagyon szeretek weboldalakat készíteni, új dolgokat alkotni. Azonban nem mindig igaz az, hogy ez élvezet abban az esetben is ha másnak kell elkészíteni egy honlapot.

Amikor magadnak készíted a weboldalt akkor az sokkal könnyebb, nem kell megérteni mit akar a másik, nem kell alkalmazkodni, az esetenként elavultnak tűnő dogmákhoz, megoldásokhoz.

Az az igazság hogy onnantól hogy valakinek készíted azt a honlapot, onnantól vége az élvezetnek. Hacsak….

A weboldal készítés fő nehézsége a kommunikáció

Szóval alapvetően az a gond az egésszel, hogy nem értjük meg egymást. Én azt szeretném, hogy a weboldalad sikeres legyen, sok látogatót hozzon, és felélénkítse az üzleted. Azt is szeretném, ha szép lenne, de egyszerű. Azt is tudom hogy tökéletes nem létezik. Hajtani lehet rá, de sosem lesz igazából tökéletes.

Mit gondolsz a weboldaladról?

Szeretnél egy jól működő weboldalt ami tetszik is, meg még pénzt is hoz. Képes vagy ezért rengeteg munkaórát és gondolkodási fázist beleölni. Tehát úgy gondolod te elvégzed ezzel kapcsolatban a munkád, a többi a webfejlesztő dolga.

Tévedsz!

Én webfejlesztéssel, illetve online marketinggel foglalkozom. Tudom mitől lesz népszerű egy weboldal, tudom miért látogatják azt. Tudom mivel kell foglalkozni ahhoz hogy bevételed termelődjön belőle.

Te pedig pixelharcot vívsz velem!

Meg akarod magyarázni, hogy nem pont úgy néz ki ahogy megálmodtad. Nem tudod, hogy mibe kötsz bele. Nem érdekel a véleményem.

Legyen mobilbarát a weboldalad, de ugyanúgy nézzen ki mindenféle felületen.

Beleölsz még több pénzt, lehet hogy már a sokadik webfejlesztővel harcolsz, de még mindig nincs igazából egy valamirevaló weboldalad.

Miért nincs még weboldalad?

Mert nem arra figyelsz amire kellene. Megbízhatod a világ minden webprogramozóját és designerét, egyik sem fogja a fejedben létező világot megkomponálni. Esetleg valami hasonlót képes… Ja, de közben telik az idő, fogy a tőke, kezdi a webfejlesztő is elveszíteni a motivációját,, mivel nem adod meg neki a sikerélményt.

Hidd el a legtöbb webfejlesztő elvetemülten motivált egy új projekt elején. Szeretne valami nagyot alkotni, valamit ami túlszárnyalja az előző munkáját. De amikor értelmetlen számára alapvető kérdésekről kell meggyőznie téged, akkor elkezdődik a burnout.

Közben megváltozik a piac, átalakul egy két szabály, megváltozik a Google és a Facebook algortimusa, és a versenytársaid, akik nem azzal törődnek hogy milyen csicsás a weboldaluk, már régen elvitték a célcsoportod.

A versenytársaid, már felhalmoztak annyi tőkét, hogy könnyedén finanszírozni tudnak egy grafikust aki nagyon szép weboldalt készít nekik.

Miért? Mert arra figyeltek és akkor amikor kellett.

Ha ezek a szavak megfogtak,  esetleg magadra ismertél valamilyen szinten, akkor innen megkapod a lökést is a következő lépéshez.

  • Ha elakadt a webfejlesztőddel a kommunikációd üzenj és segítek
  • Ha nincs még weboldalad, de szeretnél valami jól működő dolgot, kattints ide
  • Ha csak egyszerűen megfogott a mondanivalóm, akkor pedig oszd meg a környezetteddel ezt a bejegyzést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek