Miért foglalkozunk keresőoptimalizálással?

A keresőoptimalizálás, vagyis ahogy sokan emlegetik, SEO, fontos része a marketingnek. Röviden úgy fogalmazható meg a SEO lényege, hogy bizonyos kulcsszavakra a Google találati listában minél előbbre kerül az adott weboldal. Általános probléma, hogy a vállalkozó rengeteg időt és pénzt fordít a weboldal létrehozására, viszont a SEO-ra már nem szeretne pénzt kiadni. Az elkészült weboldal viszont nem hozza az elvárt eredményeket. Vajon mi lehet a baj? Nos, könnyen előfordulhat, hogy a potenciális vásárlók egész egyszerűen nem találják meg a weboldalt a találati listában.

Látszódni a keresési találatok között

Egy online üzleti platform esetében különösen fontos, hogy sok látogatója legyen, hiszen a látogatók potenciális vásárlók. Ahogy a weboldal elkészül és beüzemelésre kerül a Google besorolja a találati listába. SEO nélkül könnyen elképzelhető, hogy a weboldal a nyolcadik oldalon jelenik meg, ahová a látogatók már nem kattintanak. Jellemzően az első néhány találat viszi el a látogatókat. Csak nagyon kevesen vannak, akik a második oldalra kattintanak, azontúl pedig szinte senki.

Márpedig az új oldalak jellemzően hátra sorolódnak, így, ha a látogató beírja az adott, weboldalhoz kapcsolódó kulcsszót, akkor szinte biztosan nagyon hátul jelenik meg a találati listában. Emiatt fontos, hogy a találati listában mielőbb jelenjen meg a weboldal. Ennek elérése érdekében fontos a keresőoptimalizálás.

Keresőoptimalizálás, az IT egyik legfontosabb szeglete

Az online üzleti világban a SEO rendkívül fontos szolgáltatás. Hiába a profin létrehozott dizájnos, jól megszerkesztett és működő weboldal, ha nem lehet megtalálni a Google találati listában, akkor a létrehozására szánt összeg kidobott pénz. A keresőoptimalizálás folyamatát egy laikusnak nehéz megérteni, de annyi mindenképp fontos, hogy a SEO nagymértékben hozzájárul a weboldal láthatóságához és ezáltal a vállalkozás sikeréhez.

A SEO nem egyhamar hoz eredményeket, azonban tartósan biztosítható hosszútávon a weboldal jó helyezése. Mivel célunk, hogy komplett szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek, ezért foglalkozunk keresőoptimalizálással. Nagy öröm számunkra, amikor látjuk, hogy munkánk gyümölcse beérett és a weboldal egyre előrébb kerül a Google találati listában! A keresőoptimalizálásnak köszönhetően biztosan növekedni fog a weboldal forgalma!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek