Milyen mesterséges intelligenciára épülő eszközök elérhetőek 2023-ban?

Nagyon sok szoftver használja valamilyen módon a mesterséges intelligenciát. Ezeket azonban érdemes kategóriákra is bontani. A hangasszisztensektől a chatbotokig számos szoftver támaszkodik mesterséges intelligenciára. Nézzük is meg ezeket sorban!

Konverterek egyfajta másik végterméket képeznek

A Konverter egy olyan szoftveralkalmazás, amely az egyik típusú fájlt egy másikká alakítja, hasonlóan ahhoz, ami a mindennapi életben történik. Használható fájlok konvertálására egyik formátumból a másikba. Előfordulhat például, hogy egy dokumentumot kép- vagy szövegfájllá szeretnél konvertálni.

A Generatív Al bemenet alapján generál egy képet/videót vagy szöveget

A generatív mesterséges intelligencia egy új módja annak, hogy olyan képeket, szövegeket és hangokat készítsünk, amelyek a való világban is értelmesek. Ahelyett, hogy a fejlesztők a semmiből építenének rendszereket, betanítjuk a neurális hálózatokat, hogy a nyelvet fogalmakká képezzék le, így azok automatikusan generálhatnak műveket bármely tartományban. Képzelj el egy folyamatot, amely automatikusan megérti az érzelmeidet, vagy megérti, hogy mit látsz a fényképezőgépeden.

Adatelemzők és keresők

Az adatelemzők és keresők lényege, hogy értelmes kapcsolatokat találjunk az adatok között, és megtudjuk, mely tényezők jelzik előre az egyik dolgot a másikkal szemben. Például egy adatelemző algoritmust felhasználhatunk annak felderítésére, hogy egy nagy adathalmazban, mely változók kapcsolódnak egymáshoz a legszorosabban, például „milyen tényezők jelzik előre, hogy az ügyfél ismétlődő vásárlóvá válik-e vagy sem?

A mesterséges intelligencia segítségével hatalmas mennyiségű információt dolgozhatunk fel hatékonyabban, és értékes betekintést nyerhetünk a korábban strukturálatlan adatokba.

Az asszisztens beállíthat új emlékeztetőket…

Az asszisztens integrálható meglévő csatornáival, és megtanulhatja ezeken a csatornákon a mintákat. Segíthetnek megválaszolni az e-maileket, vagy segíthetnek a fontos e-mailek kiemelésével a teendők listájában. Kezelhetik a naptárunkat, és üzenet minták alapján automatikusan ütemezhetik az új eseményeket.

Automatizálás

Az automatizálás olyan rendszer, amely emberi beavatkozás nélkül hajt végre egy vagy több előre programozott feladatot.

Automatizálja a rutin feladatokat, és segít a gyakori ismétlést igénylő feladatokban. Elemzi a napi feladatokat, és betanítás után elvégzi azokat a felhasználó nevében.Ugyanez vonatkozik a váratlan dolgokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek