A Pomodoro technika a termelékenység svájci bicskája. Segítségével elérheted a legfontosabb célokat, valamint kiegészítheted a mindennapi élet apróságait; segít összpontosítani. Tartsd  kordában a  halogatást és kövesd nyomon az idődet. Ez a módszer rendkívül egyszerű: mindössze 25 perc munka, majd 5 perc pihenés ismételten, amíg be nem fejezed a feladatot.

Deepwork, 90 percben

A Deepwork az a képesség, melyben figyelemelvonás nélkül összpontosítsunk egy kognitívan megterhelő feladatra. Ezzel gyorsan elsajátíthatod a bonyolult információkat, és rövidebb idő alatt jobb eredményeket érhetsz el. A Deepwork  hatékonyabbá tesz abban, amit csinálsz. A Deepwork olyan, mint egy szuperhatalom az egyre versenyképesebb huszonegyedik századi gazdaságunkban.

A GTD feladatok 2 percben

A kétperces feladatok technika a GTD módszertan része. Azonnal, iterációs idő nélkül elvégezhető feladatok leírására szolgál. Ennek hatékony végrehajtásához gondoskodnod kell arról, hogy az e-mailek rendezése és a Beérkezett üzenetek „feladatok” listájának áttekintése a nap folyamán megtörténjen. Ha megvárod a nap végét, az ellenkező hatást fog elérni.

Kinek és miért?

A Pomodoro rendkívül sokoldalú, de nem mindenki számára megfelelő mindenkor és minden körülmények között. A válasz arra, hogy „ki használja ezt?” A kérdés egyszerű: bárki, aki hajlandó kipróbálni. De azokat az embereket, akik azonnal egy másik áramlási állapotba lépnek, a konyhai időzítő hangja is megzavarhatja, és újrakezdheti. Mindannyiunknak azonban nemcsak hosszabb, hanem unalmas feladatokkal is el kell végeznie egy bizonyos ponton; ezért ahelyett, hogy feladatkezelési módszerként vagy mentális/érzelmi állapotként alkalmaznád, azt javaslom, hogy úgy tekints rá, mint arra, hogy segítsenek bizonyos tevékenységekről elvonni a figyelmet, amikor nagyobb koncentrációra lenne szükséged.

A munkaidő kialakítása

Amikor először elkezdjük használni a pomodorot, nagyon elkeseríthet bennünket, hogy csak hosszas számolás után lehetett megtippelni, hogy pontosan mikor fejeződik be egy feladat, vagy mikor ér véget a 25+5 interakció valamelyike. Fontos lehet számodra a kiszámítható időbeosztás, ezért olyan tervet készítettem, amiben bizonyos időpontokban mindig voltak pomodorok. így néz ki: óránként két pomodoros időszak , és minden ötödik pomodoro, hosszabb szünetet tart.

  • 9:00-11:25 munka (5 pomodoro)
  • 11:25-12:00 ebédszünet
  • 12:00-14:25 munka (5 pomodoro)
  • 14:25-15:00 kávészünet
  • 15:00-16:55 munka (4 pomodoro) – és vége a munkanapnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek

Kíváncsi vagy hogyan spórolhatsz a hirdetési költségeiden?

Kérj ajánlatot és megtudod.

Ajánlatkérés