Szabadúszó pénzügyes – Működhet így is?

A szabadúszás informatikai vonalával foglalkoztunk eddig elsősorban, most azonban egy szabadúszó pénzügyes tette fel a kérdését.

Szögezzük le még az elején, a kérdező Kata nem könyvelő, hanem pénzügyes, aki valószínűleg jól boldogul a számok és az összefüggések világában. Azt gondolom erre is óriási igény mutatkozhat, de ez az a terület amiről a legtöbb vállalkozó úgy gondolja jól csinálja már most is. Szóval egy kis ellenállásra azért számíthat az, aki ezen a vonalon indul el.

Kata kérdése:

Kedves Sándor!
Immáron 11 éve „lapátolom a GDP-t” alkalmazottként, aminek eddig 2 oka volt, hogy tapasztalatot mindenképpen szerezzek a „nagyvilágból”, és mert egyszerűen eddig nem tudtam fejben összerakni, hogy hogyan is lehetne belőlem önfoglalkoztató.

 

Sokan rögtön azzal riogatnak mindenkit, hogy kemény önfegyelem kell a timemanagement stb stb fenntartásához.Ez Nálam nem leküzdendő akadály, kora kisgyerekkorom óta projektszemlélettel állok az engem érdeklő dolgokhoz.

 

Okleveles közgazdászként diplomáztam, ez a mai napig keretét adja precizitásomnak, emellett viszont hosszú távon szűknek érzem a „munkába járás” keretét, hisz hatékonytalannak érzem, ami pénzügyes aggyal demotiváló a mindennapokban.

 

Illetve nem elhanyagolandó tény, hogy felnőtt nőként igenis szeretném megőrizni a függetlenségemet, és anyagi jólétemet fenntartani, az anyaság keretin belül a jövőben nyitva hagyni egy plusz ablakot, amin keresztül ugyanúgy érvényesülhetek .

 

És a monológom után pedig szeretném így ismeretlenül is kikérni a véleményedet arról, hogy pénzügyesként van-e mód szabadúszóként érvényesülni?

Hogyan lehet valaki szabadúszó pénzügyes?

Véleményem szerint minden területen lehet ma már érvényesülni szabadúszóként. A pénzügy ugyanakkor egy bizalmi terület. Fontos azt megérteni hogy szabadúszóként valamilyen szinten mindig kívülálló maradsz. Nem feltétlenül fogja azt megengedni senki hogy teljes mértékben átlásd a vállalkozások esetén jellemzően érzékeny pénzügyi folyamatokat.

A pénzügyi feladatok egy részét én is átadtam egy ismerősnek, a hangsúly az ismerősön van. Tudom hogy rábízhatom a vállalkozásom pénzügyével kapcsolatos információkat, és tudom hogy nem fog vele visszaélni.

Ugyanakkor ami a pénzügyi tervezést illeti az még most is a saját kezemben van, illetve ez tipikusan az a terület amit vállalkozóként nem szeretnél elengedni, hiszen egy kis hiba is nagy következményekkel bírhat hosszútávon.

Szóval ha pénzzel szeretnél foglalkozni szabadúszóként, én biztosra tudom mondani hogy lesz rá kereslet, de tarts szem előtt a fentieket. Ha olyan szolgáltatást tudsz kiépíteni, ami tiszteletben tartja ezeket a bizalmi köröket mindenképpen sikeres lehetsz szabadúszóként. Ellenkező esetben azért gondold át.

Hogyan  kezdjek neki?

Javasolnék először egy kis piackutatást. Bizonyára van az ismeretségi körödben néhány vállalkozó, kérdezd ki őket, tudd meg mire van igény egyáltalán? Mi az amit a cégek és vállalkozások ki mernek adni a kezükből?

 

Kedves olvasó, ha te vállalkozóként pénzügyest keresel kérlek segíts Katának és társainak azzal, hogy hozzászólás formájában kifejted a véleményed arról, hogy alkalmaznál e szabadúszó pénzügyest?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek