Miért érdemes szervert bérelni?

Miért fontos hogy megbízható, gyors megfelelő méretű tárhelyünk legyen? Íme néhány szempont ami érdemes figyelembe venni, ha a weboldalunknak keresünk tárhelyet.

1 Google barát webhosting és a keresőmarketing

Egyre többen vannak tisztában azzal, hogy a weboldaluk tárhelye hatással van honlapunkra és annak helyezésére a keresőkben. Ezért a megfelelő webhosting kiválasztása napjainkban meghatározó kérdés.

 

2 A gyorsaság egyre mérvadóbb szempont

Az egyik legfontosabb tényező, hogy megbízható, gyors szerver álljon rendelkezésre. Mivel a keresők kényesen ügyelnek arra, hogy a látogatókat megfelelő helyre irányítsák, ezért a weboldal rangsorolásánál az egyik meghatározó szempont a megbízható és gyors szerveren elhelyezett weboldal.

A lassan betöltődő, ezáltal megbízhatatlan weboldalak negatív hatással vannak a keresőpozíciókra, illetve más forrásból érkező látogatókat, ügyfeleket is veszíthetünk ez miatt.

Az a helyzet, hogy az emberek türelmetlenek, azonnal kell nekik az eredmény. Ezt elvárják a weboldaltól is. Bizonyos esetekben ugyan a látogatók hajlandóak várakozni valamennyit, de olyan szolgáltatásoknál és termékeknél ahol versenyhelyzet alakult ki, valószínűbbe hogy a gyorsabb nyer.

 

3. A tárhely mérete (még mindig) lényeges

 

Fontos figyelembe venni azt is, hogy mekkora tárhelyre van szükség a weboldalunk tárolásához, optimális működéséhez. Egy webshop szinte elképzelhetetlen felhő alapú vagy esetleg szinte ingyenes szolgáltatást ígérő szerveren.
Ha jól belegondolunk, a weboldal tárhely szolgáltatásnak napjainkban már nincsenek nagy költségei, akkor sem, ha egy dedikált szerveren tároljuk a weboldalunkat.

 

4. A szolgáltató megbízhatósága kiemelten fontos

 

Szolgáltató kiválasztásánál célszerű tisztában lennünk azzal, hogy a tárhely szolgáltató mióta van a piacon, mennyire megbízható és rugalmas (például a későbbiekben lehetőségünk van-e egy nagyobb tárhely csomagra való átállásra).

Fontos szempont ugyanakkor a rendelkezésre állás, számíthatunk-e a szolgáltató segítségére, ha valami problémánk adódik. Rendkívül kellemetlen az, amikor egy kampányidőszak közepén egyszerűen elérhetetlenné válik a weboldalunk. Számíthatunk-e arra, hogy segítséget nyújt nekünk a problémák elhárításában?

 

Szerencsére sok elsőosztályú szolgáltató találunk a hazai piacokon, a Doclernet például komoly tapasztalattal nyújt kiváló szolgáltatást ügyfeleinek.

 

Ha tehetjük, akkor inkább fizessük meg a megfelelő tárhely szolgáltatást, mert olyan kiszolgálást is megkaphatunk, melyeket más – például ingyenes – szolgáltatóknál nem kapunk meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek

Kíváncsi vagy hogyan spórolhatsz a hirdetési költségeiden?

Kérj ajánlatot és megtudod.

Ajánlatkérés