A weboldal karbantartás több, mint szolgáltatás!

Amikor elkészül egy weboldal, az ügyfél hajlamos kényelmesen hátradőlni abban a hitben, hogy az elkészült weboldallal már semmi teendő nincs, csak élvezni kell annak előnyeit. Rövid távon ez igaz lehet, azonban hosszú távon semmiképp sem helytálló állítás. Ugyanis annak érdekében, hogy a weboldal a későbbiekben is a vállalkozás fejlődését, sikerét szolgálja.

A weboldal karbantartás rendkívül fontos!

Gyakori tapasztalat, hogy az ügyfelek a weboldal karbantartást egy pénzlehúzó szolgáltatásnak tartják, amelyet emiatt nem szívesen vesznek igénybe. Holott a weboldal karbantartás több szempontból is fontos. Ezeket az alábbiakban taglaljuk!

A tartalmat folyamatosan frissíteni kell

Ha évekig semmi nem változik a weboldal tartalmában, akkor idővel szinte biztosan el fog avulni. Ha van blog, akkor új tartalomnak kell felkerülnie, a vállalkozással kapcsolatos információkat frissíteni kell és idővel az árakat is át kell írni. Nem csupán a látogatók, hanem a Google szempontjából is fontos, hogy a weboldal folyamatosan karban legyen tartva.

Jó helyezés az organikus találatok között

A találati listán egyáltalán nem könnyű jó helyezést elérni. A vállalkozások, weboldalak közt hatalmas verseny folyik a jó helyezés eléréséhez. Hiába van kezdetben a találati lista élén a weboldal, ha nincs karbantartva, nincs keresőoptimalizálás alkalmazva rajta, akkor szinte biztosan hátrébb csúszik.

A weboldal biztonsága

Ez egy nagyon fontos ok, amely a weboldal karbantartás mellett szól, azonban mégis ezt becsülik le a leginkább az emberek. Könnyű abba a hitbe ringatni magunkat, hogy a weboldal feltöréstől csak másoknak kell félni, mert velünk ilyen biztosan nem történhet, azonban ahogy a közismert mondás is tartja, „jobb félni, mint megijedni”! Mi történik, ha a weboldalt feltörik? Nos, egy ideig biztosan nem hoz pénzt. Ráadásul a probléma megoldása rengeteg és pénzt emészt fel, ezért jobb elővigyázatosnak lenni és gondoskodni a weboldal karbantartásáról!

Vásárlói élmény

Érdemes a weboldalra külső szemlélőként tekinteni. Ha a weboldal döcögve, nagy nehezen tölt be, akkor szinte biztos, hogy a látogató továbbáll, anélkül, hogy alaposan körül nézve. Ha nincs meg a pozitív vásárlói élmény, akkor szinte biztos, hogy a potenciális vásárló inkább máshol költi el a pénzét.

A weboldal karbantartás tehát rendkívül fontos, így nem érdemes ezen spórolni. Hosszú távon ugyanis ez a kis spórolás nagyon sokba fog kerülni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek

Kíváncsi vagy hogyan spórolhatsz a hirdetési költségeiden?

Kérj ajánlatot és megtudod.

Ajánlatkérés