Weboldal szövegírás, megírjam én, vagy megbízzak valakit?

A weboldal szövegírás zavaros munka. Hatalmas információmennyiségből kell tömör, jól érthető, valóban informatív szöveget összeállítani, ami egyaránt információval szolgál a látogatónak és jobb eseteben még a Google keresője is érti mit akartál mondani.

Weboldal szövegírás ha te csinálod!

Egyszerű a feladat és adott esetben te vagy a legalkalmasabb személy, aki ezt el tudja készíteni. Csak gondold végig, ha vállalkozó vagy és most lett készen a weboldalad, akkor ki az aki a leginkább ismeri az üzletedet?

Ha van egy kis huzalmad hozzá, ülj neki és próbáld ki a dolgot. Kövesd a lépéseket:

  1. Határozd meg mi lesz az írásod fő célja? Például: egy termékedről szeretnél több információt átadni, a keresőben előbbre jutni stb.
  2. Készíts rövid vázlatot a fő témákról
  3. Kezdj el írni, de első körben engedd el magad, írd ki magadból a felesleges gondolatokat, a buta megfogalmazásokat, majd töröld ki amit írtál. Ez egyfajta ráhangolódás az írásra, ha végigcsinálod, utána már könnyebben fog menni.
  4. Kezdd el az írást, de amit most írsz azt már ne töröld 😀
  5. Ha készen vagy olvasd át az egészet, és optimalizáld a szöveget, azaz
    töröld a felesleges nem oda nem illő szavakat, a túl hosszú mondatokat pedig tömörítsd.
  6. Szinte minden szövegíró ajánlja hogy nézesd át a szöveget valakivel, hiszen más szemében a szálkát is…

Ha ezt a módszert követed, kezdőként maximum 3 óra időráfordítással készen leszel egy szöveggel.

Tipp: Ha blogot is indítanál, hasznodra válhat a blogírás kisokos!

write photo

Weboldal szövegírás ha megbízol valakit

Ha elfoglalt vagy, elképzelhető, hogy nem fogsz rászánni 3 órát egy szöveg megírására. Az is előfordulhat, hogy egyszerűen úgy érzed nem áll a kezedre az írás. Mindkét esetben érdemes megbízni valakit  a feladattal. Akárki is lesz az, valószínűleg a fenti módszerrel vagy valami hasonlóval fog dolgozni, és lehet hogy gyorsabban készen is lesz egy átlagos szöveggel, azonban egyvalamit még meg kell neki tennie amit neked nem.

 

Fel kell készülnie az témából! A szövegírási árakat általában karakterszámban vagy szószámban határozhatjuk meg, amibe bele kell kalkulálni ezt.

Bárkit is bízol meg, ha minőségi szöveget szeretnél kapni adj időt rá!

A weblap szövegírás, vagy bármilyen más jellegű szövegírás hasonlóan kimerítő mentálisan mint például a programozás. (Erről bátran nyilatkozom, mert mindkettőt művelem időnként).

write photo

SEO szövegírás vagy keresőoptimalizált szövegírás

Egy érdekes megítélésű terület, ami annyit jelent hogy a szöveg írása előtt, vagy után bizonyos szempontok szerint írunk.

A keresőoptimalizálással aktívan foglalkozók pontosan tudják, hogy a keresők egyre kifinomultabbak, és céljuk a természetes szövegek kiemelése. Ez alatt azt értjük hogy egy a régi iskola szerinti keresőoptimalizált szöveg elképzelhetőm sőt valószínű, hogy hátrányosabb helyzetbe kerül mint egy olyan írás ami csak úgy csípőből jön.

Szóval a jogosan merül fel a kérdés, kell e a szöveget keresőoptimalizálni?

Mindenképpen érdemes betartani néhány szabályt. A keresőoptimalizált szövegírás tehát nem átfogalmazást jelent, hanem a meglévő szöveg konkrét feltételrendszerbe illesztését.

Generált szövegírás

Azonban vigyázz a SEO szövegírót nagyon válogasd meg. A keresőoptimalizált szövegírás azt is jelentheti hogy valamilyen szöveg átfogalmazó program segítségével tartalmat generálnak neked, amik a jelen pillanatban még hozhatnak hasznot neked, azonban hosszútávon ezek a módszerek el fognak bukni.

Az a probléma a generált szöveggel, hogy addig képes csak működni amíg a keresőalgoritmus nem képes értelmezni. Ha megnézel egy ilyen szöveget akkor valószínűleg gyorsan rádöbbensz, hogy értelmezhetetlen a tartalom.

 

Online szövegírás

Szóval ha meg akarsz bízni egy szövegírót, fordíts időt a kiválasztásra. Ha a weboldalad szövegezése megfelelő minőségű lesz, az hosszú távon, akár éveken keresztül is segíteni fogja az üzleted építését.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek