Miért fontos a WordPress frissítések rendszeres futtatása?

Sajnos gyakran találkoztunk teljesen elavult oldalakkal.

Régi PHP verzió, a WordPress frissítés elhanyagolása, a feleslegesen feltelpített, biztonsági kockázatot jelentő bővítmények és még sorolhatnám… 

Ebben az írásban azt foglaljuk össze, hogy milyen rendszer-összetevők verziófrissítéseire szükséges odafigyelni WordPress alapú weboldalak esetében. 

Ha úgy érzed ezzel nem Te szeretnél foglalkozni, nyugodtan tanulmányozd a WordPress karbantartás szolgáltatásunkat.

 

PHP frissítés előnyei

A PHP az a szoftverkörnyezet, ami a webtárhelyeden kiszolgálja a WordPress működését. Ha ez elavult (tehát PHP7-nél korábbi), akkor nemcsak biztonsági, de teljesítménybeli problémákba is ütközhetsz.

A PHP verziókat ITT megtekintheted.

  • Gyorsabb WordPress weboldal: A jelenlegi legfrissebb PHP verzió (7.x) nem meglepő módon sokkal hatékonyabb lett. Óriási teljesítmény növekedést eredményezhet, ami akár 3-4x is gyorsíthatja az oldalunkat. A gyorsaságot a keresőmotorok is megjutalmazzák, így magasabb rangot érhetsz el a keresésben.
  • Biztonságosabb weboldal: A PHP a közösség által karbantartott, pont mint a WordPress. Mivel a PHP-t szeretik a hackerek, ezért a legújabb verzió tartalmazni fogja a legújabb biztonsági funkciókat is. A régebb PHP verziók ezeket nem tartalmazzák, így az oldalunk veszélynek van kitéve.

 

WordPress frissítés előnyei

A WordPress verziókat ITT megtekintheted.

Kétfelé lehet sorolni a WordPress frissítéseket:

Főbb WordPress frissítések: Ebben a frissítésben találhatóak meg általában az új funkciók bevezetése.

Kisebb WordPress frissítések: Ezek általában biztonsági, kompatibilitási és bug javításokat tartalmaznak vagy teljesítmény növelést.

  • Biztonsági javítások: Kétségtelen, hogy ez a legfontosabb dolog. A WP nyílt forráskódú, amit világszerte elég széles körben használnak, így a hackerek kedvelik őket. Sok felhasználó bejelenti a felfedezett biztonsági hibákat, amit a WordPress csapata figyelembe is vesz. Ugyanakkor a témák és a bővítmények fejlesztői is szintén kiadnak javítási frissítéseket, amiket ugyanúgy érdemes telepíteni.
  • Hibajavítások: Hiába szigorú egy tesztelési fázis, mindig vannak rejtett hibák amiket nem vesznek észre a fejlesztők. Ugye semmi sem tökéletes. A későbbi használat során kiderülnek a hibák, amiket a fejlesztők ki is javítanak.
  • Kompatibilitás: A témák és a bővítmények fejlesztői általában frissítéseket koordinálnak a fő WordPress frissítésekkel. Ez segít nekik abban, hogy bővítményük vagy a témájuk kompatibilis maradjon. Segít nekik, hogy kihasználják a rendszer új funkcióit és változásait. A Gutenberg megjelenésével a WooCommerce bővítmény fontos működési problémákkal küzdött, amit a fejlesztők javítottak, hogy kompatibilissé váljon.
  • Teljesítmény: Ugye mindenki mindig arra törekszik, hogy jobb és gyorsabb legyen valami mint az előző. Ugyanez vonatkozik a WordPressre is. A fejlesztők mindig törekednek a webhely teljesítményének és sebességének javítására. A frissítés után olyan webhelyed lesz, amely gyorsabban működik, jobb SEO mutatókkal és jobb teljesítménnyel.

 

A WordPress és a PHP verziók használókról vezetett statisztikát ITT megtekintheted.

https://www.instagram.com/p/B3oVeDfBpqd/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek