Site icon ITZen

Hogyan válasszak webtárhelye?

Manapság mindenki ért valami különlegeshez, árul, vagy reklámoz valami érdekeset. Teszik ezt sokan a hagyományos papír alapú sajtóban, vagy a buszmegállók hirdetőoszlopain. De ma ez már nem elég.

Ahhoz, hogy a lehető legtöbb embert elérhessük szükség van internetes megjelenésre, mert mindenkinél ott van legalább egy eszköz ami alkalmas online tartalom megjelenítésére. Rengeteg lehetőségünk van erre kezdve a közösségi médiától, a különböző felhőalapú fájlmegosztókon át a teljesen testre szabható saját weboldalakig, vagy telefonos alkalmazásokig, melyek szintén kihasználják az internet előnyeit.

De ahhoz, hogy egy ilyen weboldal zökkenőmentesen végezhesse a feladatát, vagyis kiszolgálja a látogatóidat, egy jól megválasztott webtárhely szolgáltatóra van szükséged.

Kiválasztani egy szolgáltatót azonban nem könnyű feladat a hatalmas választék miatt. Nem könnyű, de nem is lehetetlen, ezért engedd meg, hogy adjak egy kis útbaigazítást tárhelyszolgáltatók, illetve a különböző csomagok tekintetében.

Mire figyelj webtárhely választása előtt?

A választás során több tényezőt is figyelembe kell venned.

Webtárhely méret

A webtárhely mérete jellemzően nem probléma már, évi 10-15.000 Ft körüli összegért már kaphatsz 1 GB-os méret fölötti tárhelyet is. Az interneten található weboldalak többségének ez elegendő.

A legtöbb szolgáltató esetében ugyanakkor bármikor bővítheted is ezt a tárhelyméretet.

Milyen típusú weboldalt futtatsz?

Nem mindegy hogy

Az első két esetben szerencsére nincs még szükséged rá hogy komolyan beleásd magad a tárhelyszolgáltató rendszerének lehetőségibe, létezi például kifejezetten CMS rendszerekre szabott (pl WordPress) webtárhely is.

Mekkora forgalomra számítasz?

A tárhely mérete és a feltelepített modulok mennyisége nem minden. Ha weboldalt indítasz nyilván szeretnéd azt is hogy elérjék azt mások is, akár keresőoptimalizálás, akár hirdetések, akár a közösségi média segítségével.

Kezdő weboldalasként ugyan nem kell attól tartanod hogy hatalmas mennyiségű látogató áramlik majd a weboldaladra hiszen nem olyan egyszerű ez. Eljöhet azonban a pillanat amikortól a szerverkapacitások elérik a határokat.

Amíg havi 5000 látogató alatt vagy, és egy viszonylag jól műkodő weboldalt üzemeltetsz, addig egy normál osztott tárhely is megfelelő lehet.

Választottál webtárhelyet?

Az a helyzet hogy ma a legtöbb elérhető tárhelyszolgáltató megfelelő szolgláltatást nyújt. A felsorolt szempontok mellett azonban érdemes olyan körülényekre is figyelni hogy a szolgáltató elérhető e ha baj van, hogy megfelelően supportálnak e probléma esetén.

Mi jellemzően a Profitárhellyel dolgozunk, mivel ők a fenti szempontoknak is megfelelnek, próbáld ki a szolgáltatásukat bátran.

Exit mobile version