Manapság mindenki ért valami különlegeshez, árul, vagy reklámoz valami érdekeset. Teszik ezt sokan a hagyományos papír alapú sajtóban, vagy a buszmegállók hirdetőoszlopain. De ma ez már nem elég.

Ahhoz, hogy a lehető legtöbb embert elérhessük szükség van internetes megjelenésre, mert mindenkinél ott van legalább egy eszköz ami alkalmas online tartalom megjelenítésére. Rengeteg lehetőségünk van erre kezdve a közösségi médiától, a különböző felhőalapú fájlmegosztókon át a teljesen testre szabható saját weboldalakig, vagy telefonos alkalmazásokig, melyek szintén kihasználják az internet előnyeit.

De ahhoz, hogy egy ilyen weboldal zökkenőmentesen végezhesse a feladatát, vagyis kiszolgálja a látogatóidat, egy jól megválasztott webtárhely szolgáltatóra van szükséged.

Kiválasztani egy szolgáltatót azonban nem könnyű feladat a hatalmas választék miatt. Nem könnyű, de nem is lehetetlen, ezért engedd meg, hogy adjak egy kis útbaigazítást tárhelyszolgáltatók, illetve a különböző csomagok tekintetében.

Mire figyelj webtárhely választása előtt?

A választás során több tényezőt is figyelembe kell venned.

  • Mekkora webtárhelyre lesz szükséged?
  • Milyen típusú weboldalt fogsz futtatni rajta?
  • Mekkora forgalomra számítasz?

Webtárhely méret

A webtárhely mérete jellemzően nem probléma már, évi 10-15.000 Ft körüli összegért már kaphatsz 1 GB-os méret fölötti tárhelyet is. Az interneten található weboldalak többségének ez elegendő.

A legtöbb szolgáltató esetében ugyanakkor bármikor bővítheted is ezt a tárhelyméretet.

Milyen típusú weboldalt futtatsz?

Nem mindegy hogy

  • egy saját magad által fabrikált egyszerű HTML+CSS alapú weboldalt teszel a tárhelyre, aminek lényegében szinte semmilyen tárhelyigénye nincs,
  • futtatni akarsz egy WordPress-t ami igényel bizonyos PHP modulokat és vannak már lényegesebb rendszerkövetelményei
  • vagy egy komolyabb fejlesztést, mondjuk egy Laravel alkalmazást szertnél kiszolgálni, amihez jól jön azért egy SSH hozzáférés is.

Az első két esetben szerencsére nincs még szükséged rá hogy komolyan beleásd magad a tárhelyszolgáltató rendszerének lehetőségibe, létezi például kifejezetten CMS rendszerekre szabott (pl WordPress) webtárhely is.

Mekkora forgalomra számítasz?

A tárhely mérete és a feltelepített modulok mennyisége nem minden. Ha weboldalt indítasz nyilván szeretnéd azt is hogy elérjék azt mások is, akár keresőoptimalizálás, akár hirdetések, akár a közösségi média segítségével.

Kezdő weboldalasként ugyan nem kell attól tartanod hogy hatalmas mennyiségű látogató áramlik majd a weboldaladra hiszen nem olyan egyszerű ez. Eljöhet azonban a pillanat amikortól a szerverkapacitások elérik a határokat.

Amíg havi 5000 látogató alatt vagy, és egy viszonylag jól műkodő weboldalt üzemeltetsz, addig egy normál osztott tárhely is megfelelő lehet.

Választottál webtárhelyet?

Az a helyzet hogy ma a legtöbb elérhető tárhelyszolgáltató megfelelő szolgláltatást nyújt. A felsorolt szempontok mellett azonban érdemes olyan körülényekre is figyelni hogy a szolgáltató elérhető e ha baj van, hogy megfelelően supportálnak e probléma esetén.

Mi jellemzően a Profitárhellyel dolgozunk, mivel ők a fenti szempontoknak is megfelelnek, próbáld ki a szolgáltatásukat bátran.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek