ITZen

Hogyan lehet felkerülni a Google Térképre?

A Google Térképen megjelenni ma már gyerekjáték, néhány kattintással el tudod készíteni a saját Google Business oldaladat. Azonban ez önmagában még nem fogja biztosítani a folyamatos ügyfélszerzést. Ehhez kicsit jobban el kell mélyedni a témában.

Miért jó fent lenni a Google térképen?

Ennek egy kifejezetten erős előnyét emelném ki. Tegyük fel, hogy egy cipőboltod van, és már szerepelsz a térképen.

A város környékén tartózkodó Tímeának pedig cipőre van szüksége. Fogja a telefonját, vagy leül a laptop elé és rákeres a „cipőbolt” kifejezésre. A Google rendszerei érzékelik Timi helyzetét, és megpróbálnak a keresési eredmények között olyan találatokat megjeleníteni amik számára könnyen elérhetőek. Ha gondosan beállítottunk mindent, akkor akár az üzletünk képét vagy a közvetlen elérhetőségünket is azonnal látni fogja még a keresőben.

Valahogy így:

hogyan lehet felkerülni a google térképre

Hogyan készül a Google térkép?

Gondolom mondanom sem kell hogy a Google Térkép fenntartásához is hatalmas erőforrásokat biztosít a Google, az elkészítése pedig szintén komoly munka. Szerencsére, és online vállalkozás, esetén ez tényelg szerencse, nem a Google akar minden munkát elvégezni.

Inkánn azokra bízza az üzletek, vállalkozások megjelenésével kapcsolatos munkát, akiknek ez tényelg érdeked. Tehát egy térképes megjelenés esetén a vállalkozás szolgáltatja az adatokat, amiket a Google maximum ellenőriz és jóváhagy.

Ez egy Win-Win-Win szituáció(pont mint az alapelveinkben):

Hogyan lehet felkerülni a Google Térképre?

A Google térképre egy több lépcsős folyamat során kerülhet fel a vállalkozásunk. Az egész folyamat kiindulópontja a Google Cégem, ide a Gmail-es e-mail címünk segítségével be is tudunk jelentkezni.

  1. Keresd fel a Google Cégem webhelyét, és jelentkezz be.
  2. A jobb alsó sarokban látni fogsz egy rózsaszín plusz gombot, amire rákattintva megjelenik két opció: Hely hozzáadása és a Helyek importálása fájlból
  3. Válaszd ki a Hely Hozzáadását
  4. A keresőmezőbe írd be a címedet, és végezz egy keresést
  5. Ha még egyáltalán nem szerepelsz a térképen hibaüzenetet kapsz miszerint nincs ilyen a térképen, de semmi gond, hiszen az üzenet alatt látni fogsz egy ilyet: Szeretném megadni az összes céginformációt
  6. A felugró űrlapot töltsd ki, innen már csak követned kell az utasításokat

A Google térképen a helyek megjelölése nem mindenkinek elérhető! A Google ellenőrzi, hogy egy regisztrált hely valóban létezik-e. Ezért valószínűleg egy postán érkező levélben szereplő kód segítségével tudod visszaigazolni, hogy valóban ezen a címen szerepel a szolgáltatás.

További érvek a Google Térkép mellett

Google értékelések

A Google Térképen megjelenő vállalkozásokat bárki értékelheti. Jellemzően akkor jelenik meg ez az opció automatikusan az telefonunkon, amikor felkeresünk egy helyet ami regisztrált Google fiókhoz tartozik. Persze nem szükséges ahhoz meglátogatni egy helyet hogy értékeléseket gyűjtsünk.

AZ ITZen vállalkozását a Google térképen például a következő címen értékelheted:

Értékelj te is – https://g.page/itzen/review

Miért is jó, ha értékelik a vállalkozásod? 

A magasabban értékelt vállalkozások nem csak jobb pozíciókra számíthatnak a Google keresőben, de hamarabb is veszik fel a kapcsolatot azokkal a cégekkel, akik sok pozitív reakciót váltanak ki.

Google business tartalmak

A Google Business felületén Bejegyzéseket, akciókat, termékeket is rögzíthetsz. Így aki a környéken rákeres a szolgáltatásodra a Google keresőjében egyből látni fogja az akcióid, az általad megosztott információkat is.

Statisztikák

Ha online vállalkozásod van, imádnod kell a statisztikai jelentéseket. Főként egy induló vállalkozás esetén azonban még nem sok ilyen információd van. A Google Cégem elérései azonban már az első hónapban is hozhat érdekes információkat.

Megtudhatod például, hogy a vállalkozásod esetében mennyien látogatták meg a webhelyed, mennyien terveztek útvonalat hozzád, mennyien kérték le a telefonszámodat stb.

Akár komplett weboldalt is készíthetsz

A Google Cégem felülete biztosít egy weboldal készítő felületet is, amit különösebb informatikai tudás nélkül is használni lehet. Ez azoknak jó, akik nem jutottak még el arra a szintre hogy saját weboldaluk legyen, de mégis szeretnének valamilyen egyszerű céges weboldalt maguknak.

Összegzés a Google Térképről

A Google Térképpel történő első találkozásom óta, rengeteg dolog megváltozott. Ez pedig a Google Cégem szolgáltatás javára vált.

Akár most kezded a vállalkozásod, akár már régóta üzemelteted, érdemes regisztrálnod a Google cégem rendszerébe, hiszen több ügyfelet is képes leszel elérni általa, illetve a keresőoptimalizálás szempontjából sem elhanyagolható a jelentősége.

További hasznos Google és SEO tippekért keresd fel Instagram oldalunkat

Exit mobile version