Hogyan lehet felkerülni a Google Térképre?

A Google Térképen megjelenni ma már gyerekjáték, néhány kattintással el tudod készíteni a saját Google Business oldaladat. Azonban ez önmagában még nem fogja biztosítani a folyamatos ügyfélszerzést. Ehhez kicsit jobban el kell mélyedni a témában.

Miért jó fent lenni a Google térképen?

Ennek egy kifejezetten erős előnyét emelném ki. Tegyük fel, hogy egy cipőboltod van, és már szerepelsz a térképen.

A város környékén tartózkodó Tímeának pedig cipőre van szüksége. Fogja a telefonját, vagy leül a laptop elé és rákeres a „cipőbolt” kifejezésre. A Google rendszerei érzékelik Timi helyzetét, és megpróbálnak a keresési eredmények között olyan találatokat megjeleníteni amik számára könnyen elérhetőek. Ha gondosan beállítottunk mindent, akkor akár az üzletünk képét vagy a közvetlen elérhetőségünket is azonnal látni fogja még a keresőben.

Valahogy így:

hogyan lehet felkerülni a google térképre

Hogyan készül a Google térkép?

Gondolom mondanom sem kell hogy a Google Térkép fenntartásához is hatalmas erőforrásokat biztosít a Google, az elkészítése pedig szintén komoly munka. Szerencsére, és online vállalkozás, esetén ez tényelg szerencse, nem a Google akar minden munkát elvégezni.

Inkánn azokra bízza az üzletek, vállalkozások megjelenésével kapcsolatos munkát, akiknek ez tényelg érdeked. Tehát egy térképes megjelenés esetén a vállalkozás szolgáltatja az adatokat, amiket a Google maximum ellenőriz és jóváhagy.

Ez egy Win-Win-Win szituáció(pont mint az alapelveinkben):

 • Nyer vele a Google, hiszen sok vállalkozást meg tud jeleníteni a térképen
 • Nyer vele a felhasználó, hiszen könnyebben meg fogja találni amit keres
 • Nyersz vele te is, aki meg akar jelenni a térképen, hiszen egy viszonylag olcsón fenntartható csatornáról beszélünk (mármint a Google Térképen való megjelenés ingyenes, az azzal járó munka viszont jelenthet költséget)

Hogyan lehet felkerülni a Google Térképre?

A Google térképre egy több lépcsős folyamat során kerülhet fel a vállalkozásunk. Az egész folyamat kiindulópontja a Google Cégem, ide a Gmail-es e-mail címünk segítségével be is tudunk jelentkezni.

 1. Keresd fel a Google Cégem webhelyét, és jelentkezz be.
 2. A jobb alsó sarokban látni fogsz egy rózsaszín plusz gombot, amire rákattintva megjelenik két opció: Hely hozzáadása és a Helyek importálása fájlból
 3. Válaszd ki a Hely Hozzáadását
 4. A keresőmezőbe írd be a címedet, és végezz egy keresést
 5. Ha még egyáltalán nem szerepelsz a térképen hibaüzenetet kapsz miszerint nincs ilyen a térképen, de semmi gond, hiszen az üzenet alatt látni fogsz egy ilyet: Szeretném megadni az összes céginformációt
 6. A felugró űrlapot töltsd ki, innen már csak követned kell az utasításokat

A Google térképen a helyek megjelölése nem mindenkinek elérhető! A Google ellenőrzi, hogy egy regisztrált hely valóban létezik-e. Ezért valószínűleg egy postán érkező levélben szereplő kód segítségével tudod visszaigazolni, hogy valóban ezen a címen szerepel a szolgáltatás.

További érvek a Google Térkép mellett

Google értékelések

A Google Térképen megjelenő vállalkozásokat bárki értékelheti. Jellemzően akkor jelenik meg ez az opció automatikusan az telefonunkon, amikor felkeresünk egy helyet ami regisztrált Google fiókhoz tartozik. Persze nem szükséges ahhoz meglátogatni egy helyet hogy értékeléseket gyűjtsünk.

AZ ITZen vállalkozását a Google térképen például a következő címen értékelheted:

Értékelj te is – https://g.page/itzen/review

Miért is jó, ha értékelik a vállalkozásod? 

A magasabban értékelt vállalkozások nem csak jobb pozíciókra számíthatnak a Google keresőben, de hamarabb is veszik fel a kapcsolatot azokkal a cégekkel, akik sok pozitív reakciót váltanak ki.

Google business tartalmak

A Google Business felületén Bejegyzéseket, akciókat, termékeket is rögzíthetsz. Így aki a környéken rákeres a szolgáltatásodra a Google keresőjében egyből látni fogja az akcióid, az általad megosztott információkat is.

Statisztikák

Ha online vállalkozásod van, imádnod kell a statisztikai jelentéseket. Főként egy induló vállalkozás esetén azonban még nem sok ilyen információd van. A Google Cégem elérései azonban már az első hónapban is hozhat érdekes információkat.

Megtudhatod például, hogy a vállalkozásod esetében mennyien látogatták meg a webhelyed, mennyien terveztek útvonalat hozzád, mennyien kérték le a telefonszámodat stb.

Akár komplett weboldalt is készíthetsz

A Google Cégem felülete biztosít egy weboldal készítő felületet is, amit különösebb informatikai tudás nélkül is használni lehet. Ez azoknak jó, akik nem jutottak még el arra a szintre hogy saját weboldaluk legyen, de mégis szeretnének valamilyen egyszerű céges weboldalt maguknak.

Összegzés a Google Térképről

A Google Térképpel történő első találkozásom óta, rengeteg dolog megváltozott. Ez pedig a Google Cégem szolgáltatás javára vált.

Akár most kezded a vállalkozásod, akár már régóta üzemelteted, érdemes regisztrálnod a Google cégem rendszerébe, hiszen több ügyfelet is képes leszel elérni általa, illetve a keresőoptimalizálás szempontjából sem elhanyagolható a jelentősége.

További hasznos Google és SEO tippekért keresd fel Instagram oldalunkat

28 hozzászólás

 1. Nem tudom a miértjét,hogy miért nem jelenik meg a térképen a bejegyzésem. Csak akkor látom ha be vagyok jelentkezve.

  Kérem nézzék át mert valamit vagy nem értek,vagy valami nem bőkte ki a szemem.

  Előre is köszönöm!

  1. Nálam megjelenik a térképen, szerintem sikeres a regisztráció. Az Attila apartmanok névvel jelzett szállásról beszélünk ugye?

 2. Na végre most már rendben van ! Nem tudom mi lehetett a baj, de most már látom.

  1. A regisztráció elvégzése után nem kerül ki azonnal a cím a térképre, valószínűleg ez volt a probléma!

 3. Üdv!
  Mi regisztráltunk a Google Cégem oldalon, le is zajlott, levél is megjött, fel is került a cég, ahogy kell.
  De csak kereséskor adja a Google a találati listába.
  Viszont látok rengeteg céget, akik állandóan láthatóak a térképen keresés nélkül is.
  Arra van lehetőség, hogy mi is ott legyünk?
  Köszönöm.

  1. A térképes találatok között értelemszerűen azok jelennek meg kiemeltebben akikre gyakrabban keresnek a felhasználók. Pontos információm sajnos nincs róla, hogyan is lehet ezt erősíteni.

 4. Ma regisztráltam a Google cégembe.. (Körösvölgyi Pihenőház néven Szarvason)
  A hitelesítéshez bejelöltem a Pihenőház helyét, ami külterületen van és ott biztosan nem fogom megkapni a levelezőlapot, amin a kód lesz.

  Mi a teendőm ekkor? Szerintem arra a postás sem jár. Hogyan tudnék másik címet megadni?

  Előre is köszönöm!

  1. Üdv Attila

   a következő eljárást javaslom:

   1. Igazold a címet egy olyan helyre ahová kiér a levél
   2. Az igazolás után már tudod módosítani a címet (Persze a település azért ne változzon
   3. Ha nem sikerül módosítani a címet, a Google Cégem fiókodba belépve tudsz írni az ügyfélszolgálatnak, néhány napon belül válaszolni szoktak
 5. Heló,

  hogyan tudom egy új építésű ház lakcímét megadni a Google térképnek?
  Jelenleg nem talál bennünket, a ház pedig engedéllyel épült és valós házszámmal rendelkezik.

  Köszi 🙂

  1. Szia, most kipróbáltam, de hamis címmel is lehet fiókot regisztrálni. Hol próbálsz regisztrálni céget?

 6. A Google cégemben azt írja, hogy az üzlet igazolva van, (már vagy két hete) azonban csak én látom, keresési listában sem adja ki.
  Az Északi Strand Velence a neve.
  Mit nem állítottam még be?
  Köszi.

  Laci

  1. Amennyiben az Északi Strand Velence helyről van szó, én kettőt is látok a keresőben. Hogyan próbáltad megkeresni?

 7. Nekem most olyen problémám van, hogy létrehoztam egy címre egy újabb vállalkozásom és nem engedélyezik. Már túl vagyok a x+10. regisztrációmon és eddig sosem volt gond. Most pár hete kezdődött ez az egész. Mi lehet az oka? Ötlet?

  1. Milyen vállalkozásokat hoztál eddig létre? Nem volt gond valamelyikkel korábban? Egyébként nem indokolják miért nem hozhatsz létre új vállalkozást?

 8. Kedves Sándor!
  Sikerült regisztrálni a helyet, emailen visszajelzést is kaptam. De sem Facebookon, sem Instagrammon nem lehet bejelentkezni.

  1. A Google Cégem és a térképes megjelenés nincs összefüggésben sem a Facebook sem az Instagram megjelenéssel. Szóval nem teljesen értem mire gondolsz pontosan.

 9. Kedves Sándor,

  örömmel találtam rá erre a bejegyzésre. Remélem esetleg tudsz segíteni.

  Van egy vállalkozásom, egyéni vállalkozóként: http://www.sailtogether.eu
  Már 2021 szeptemberben megcsináltam hozzá a Google cégprofilt. A székhelyemre, ami a lakásom, meg is jött képeslap, igazoltam, működött. Ekkor azonban a cégprofilban nem adtam meg konkrét címet.
  A balatoni szezon indulása miatt, most április elején írtam be azt a címet, ahonnan a balatoni sétavitorlázásokat bonyolítjuk: a keszthelyi mólót.
  Azonnal felfüggesztésre került a profilom… és lassan egy hónapja küzdök a Google-el, de nem sikerült eredményt elérni.
  Mindenáron cégtáblát és számlákat várnak tőlem a megadott címhez. DE a cím egy nyilvános kikötő, ahol áll a hajó és onnan történnek a hajózások, tehát a szolgáltatás. Se kirakatom nincs.. illetve arra a címre szóló számlát sem tudok prezentálni.
  Rengeteg ilyen profilú céget találni a térképen… nem tudom, hogy esetemben mi lehet a gondjuk.
  Azt egyértelműen leírták, hogy nem írják le, hogy mi a konkrét probléma… WTF ?! Már 30+ emailváltásnál tartunk… ha megmondanák hogy mi szorul változtatásra, akkor már rég túl lennénk az egészen.
  Amit még szerintem nem értenek.. hogy egyéni vállalkozóként ugyebár a „cégnév” a MINTA JÁNOS EV.. de a megjelenő brandem nyilván nem ez.. azonban egységes minden felületen(Facebook, Instagram, YouTube, email aláírás, stb.), amit már többször elküldtem nekik.

  Tudsz e esetleg tippet adni, hogy mitévő legyek?
  Most már inkább kitöröltem a címet.. csak állítsák vissza a cégprofilt (van rajta több 5 csillagos értékelésem).. ennek az eredményére még várok.

  Köszönettel,
  Dani

 10. Kedves Sándor!

  Segítséget szeretnék kérni abban, hogy miként tudom a címet módosítani, ugyanis a google maps-on nem a megfelelő helyre helyzett minket a renszer.
  Köszönettel

 11. Üdvözlöm!

  Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy feltettem egy Céget a Google Maps-re, amikor be vagyok jelentkezve a Google-ba akkor látom a cégem (Mon-Art Dekoráció) Nyíregyháza, amikor viszont nem, akkor csak úgy jelenik meg a név, amikor pontosan a címre kattintok. Meg lehetne úgy jelenítenem, hogy állandóan látszon?
  Még postán nem kaptam semmilyen kódot, az esetleg várható-e ezzel kapcsolatban?
  Válaszát előre is köszönöm! Üdv.: Kelemen András

  1. Kedves András,

   Nálam a „Mon-Art dekoráció”-ra keresve a térképen megjelenik a profil. A keresőben viszont nem látom, de ez valószínűleg azért van, mert helyieg nem ott vagyok.

 12. Kedves András,
  Olyan kérdésem van hogy minden képen küldenek igazoló kódot vagy hívnak minket az igazoláshoz? Mert mindenhol ezt olvasom de én se kódot se hívást nem kaptam még is úgy látom hogy működik minden és fent vagyok a térképen sőt már hozzászólásaim is vannak de mivel mindenhol erről olvasok hogy küldenek kódot ezért nem hagy nyugodni a dolog.

 13. Szia Sándor,

  2023.10.28.-án regisztráltam be a Google Cégem-be és igazoltam vissza (Gábor Virág, Nagykőrös).

  Mennyi ideig tart általában a Google-nak a hitelesítés / ellenőrzés?

  Válaszod előre is köszönöm, Szilvi.

  1. Kedves Szilvi, a Google térképregisztráció 1-2 nap alatt lezajlik általában ha mégsem akkor valószínűleg valamilyen hitelesítési probléma van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek