Felejtsük el a hagyományos oktatást

Az oktatási rendszert sokan gyengének látják, és lássuk be, vannak is problémái. Van azonban megoldás, és találtunk működő példát is erre a Sportolók Alternatív Sulija által.

A SAS, a Sportolók Alternatív Sulija az informatika oktatás egy úttörője lehet. A képzési rendszerüket ugyanis speciális képzést igénylő területekre alakították ki: élsportolók, e-sportolók és programozók tanulnak az intézményben.

A Gamer suli olyan koncepciót alakított ki, ami gyökeresen eltér az eddig megszokott programozó oktatástól. Ez az oka hogy felkeltette az érdeklődésünket.

Szükségünk van informatikai szakemberekre!

Nem, nem csak itt nekünk az ITZen-nél, hanem az egész világon. Rengetegen kipróbálják ezt a területet, és sajnos arányaiban nagyon kevesen maradnak ezen a pályán. Persze hogy támogatni kell az olyan kezdeményezéseket mint a Gamer Suli, nézd csak:

Az index.hu videója a Gamer suliról

Mi így gondolunk az informatika oktatás kérdésére

Nem is gondolnátok, milyen sokat szóba kerül a beszélgetések során az oktatás intézménye. Egyrészt azért, mert érintettek vagyunk a gyerekek által, másrészt, mert a saját bőrünkön tapasztaljuk.

Egy rutinmunkának tekinthető weboldal karbantartás során is szembesülünk a valódi szakértelem hiányával. Elsősorban akkor ha olyan projektet veszünk át, amit egy magát szakértőnek tekintő kezdő készített. MA már mindenki lehet IT szakember, SEO szakember, webes kivitelező. A kérdés csak az, hogy mennyire képes elmélyülni egy hagyományos gondolkodásban nevelődő felnőtt, a modern kor haladó technológiáival?

Nade ne is firtassuk tovább a dolgot, inkább hallgasd meg az erről szóló beszélgetésünket:

Neked is van erről véleményed? Ne fogd vissza magad, használd a komment szekciót!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek