Miért nem ajánljuk a Divi sablon használatát?

A Divi sablon néhány társával együtt nagyon csábító, sőt még azt sem merem állítani hogy rossz megoldás lenne. Nagyon is jó megoldás akkor, ha egyedül kell összeraknod a weboldalad, különösebb fejlesztői tapasztalat nélkül.

Miért létezik a Divi?

Azért mert kevés a fejlesztő, illetve egy kezdő vállalkozáshoz költséges is az alkalmazásu(n)k bizonyos esetekben. Ezekre az esetekre kifejezetten jó megoldás egy ilyen sablon vásárlása. El tudsz vele indulni, és mikor már eleget termel a weboldalad el tudsz kezdeni komolyabb megoldásokban is gondolkodni.

Szóval a Divi sablont ugródeszkának tekintjük!

Ha szakembert keresel a weboldalad elkészítéséhez, kattints ide. WordPress és Laravel alapú weboldalak fejlesztését is ránk bízhatod.

Miért nem jó mégsem a Divi?

AZ ITZen fennállása óta sokféle projekttel volt már dolgunk. Először magával a WordPress-sel sem szerettünk volna foglalkozni, de az igazság az hogy a megkereséseink nagyon nagy százaléka WordPress-en alapszik.

Divi vs. egyedi WordPress téma

Esetenként belefutottunk persze néhány Divi-s projektbe is (illetve hazudnék ha azt mondanám, hogy most nincs a portfóliónkban Divi-re épülő projekt. Viszont ezt is örököltük). Időközben az említett weboldalt megszabadítottuk a Divi-től. Egy egyedileg programozott WordPress téma váltotta le. Igen egy egyedi WordPress téma valójában a legtöbb esetben jótékony hatással van a weboldal teljesítményére, de itt jelentős növekedésről beszélhetünk. 30 pontot erősödött a GTMetrix PageSpeed mutatója ha összehasonlítjuk a korábbi állapotot az aktuálissal.

Tipikus probléma a Divi-vel kapcsolatban az oldalbetöltési sebesség. Azt hiszem nem kell elmagyaráznom miért is gond ez.

Megtörténik az ilyen néha

Egy egyedi téma fejlesztését útközben megszakította a megbízó, mivel talált egy Divi-s megoldást. Rendben elszámoltunk és elváltak az útjaink. Eltelt 3 hónap és a projekt ismét nálunk landolt a feladat ekkor a Divi-vel épített megoldás alapvető hibáinak megoldása volt.

Ha tipikus Divis hibáról akarsz olvasni, találkozhattál már vele a Tudástárban.

Mit használjak a Divi helyett?

Ha mindenképpen Visual Builderes megoldást keresel, jó szívvel ajánlom az Elementort. Valójában mióta ez a cikk megszületett a Divi is kapott már új frissítéseket.

A véleményünket azonban ez sem fogja megváltoztatni ha arról van szó, hogy profi weboldalt ajánljunk neked. A Visual Builderek soha nem fogják a komoly üzleti rendszerek kiszolgálását segíteni. Egyszerűen nem erre vannak kitalálva.

Azonban azt se felejtsd el hogy a WordPress 5. verziójától kezdve a beépített Gutenberg szerkesztő is jó szolgálatot tehet a megjelenés kidolgozásában. Persze a téma keretein belül, de komplett landoló oldalakat is össze lehet kattintgatni vele, bármiféle kódolás nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek