A mixed-content hibaüzenet javítása viszonylag egyszerű. Ki kell cserélni a forrásokat a megfelelő módon. Ha WordPress-t használunk egyszerűen használható bővítményt is tudunk erre a célra ajánlani.

Mi pontosan a Mixed-Content hiba?

Hétköznapi nyelvre lefordítva mindössze annyiról van szó hogy a https protokollt (SSL tanúsítványt)  használó oldalba olyan elem került beágyazásra ami http protokollon keresztül került beágyazásra.

A https titkosított, azaz biztonságos kommunikációt jelent. a http meg nem.

A Mixed-Content hiba a Chrome és Firefox böngészőkben is megtalálható Vizsgáló (Inspector) Konzol fülén könnyen azonosítható.

Miért probléma ha Mixed-Content hibát tartalmaz az oldal?

Mivel a felhasználó és a weboldal közötti kommunikáció biztosítására szolgál az SSL tanúsítvány, így nem megengedhető hogy onnan kommunikáció történjen nyilvános csatornán keresztül. A böngészők felhívják a felhasználók figyelmét is, illetve a keresőoptimalizálás során sem várható el az egyébként erősebb jelzés.

Hogyan javítható a hiba WordPress alapú rendszerben?

WordPress esetében viszonylag egyszerű dolgunk van, nem kell végignyálaznunk minden oldalt azért hogy meg tudjunk bizonyosodni a probléma okáról.

Javasoljuk erre a célra a Really Simple SSL nevű bővítményt, mely képes automatikusan javítani a Mixed-Content típusú hibákat.

Milyen veszélyei vannak a Really Simple SSL bővítmény használatának?

Esetenként problémát tapasztaltunk a bővítmény használata során főként a grafikai elemek megjelenésében, de volt rá példa hogy egy oldal komplett fejléce széthullott tőle.

A probléma jellemzően Visual Builderrel épült weboldalakat érintett.
Ezeket a konkrét problémákat tapasztaltun eddig:

  • Divi esetében szinte biztos hogy a logo el fog tűnni, ezt utólag pótolni kell
  • Qode használatával épült oldalnál újra kellett építeni a téma bizonyos elemeit (ez 1 eset volt szóval nem biztos hogy általános probléma)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek