AMIT A GOOGLE ADSENSE KÓD BEÁGYAZÁSÁRÓL TUDNI KELL

Ha a Google hirdetésmegjelenítőjeként szeretnél a weboldaladon pénzt keresni, érdemes tisztában lenned az AdSense beágyazó kód működésével.

A hirdetések megjelenítéséhez a Google Adsense felületén létre kell hoznod egy hirdetési egységet (vagy többet).

Ilyenkor egy JavaScript kódot fogsz kapni, ami beágyazható a weboldaladon a megfelelő helyre.

Automatikus hirdetések

Létezik ugyan az AdSense-nek egy automatikus hirdetémegjelenítő kódja, ami kényelmes megoldás, hiszen annyiról kell csak gondoskodni hogy rendben lefusson a kód. Ez a kód az oldalon belül különböző pozíciókban hirdetéseket fog megjeleníteni.

Mi a gond vele?

Érdekes kísérletezni a dologgal, mivel ténylegesen tapasztaltunk már konverziónövekedést az oldalakon, azonban az oldal képes szétesni tőle. Itt nem minden esetben szerencsés megjelenítés és nincs sok ráhatásunk arra, hogy éppen hol jelenjen meg az a kód.

Hirdetéselhelyezések

Az AdSense kód elhelyezésének másik módja ha mi tesszük a helyére az adott kódrészletet, így garantáltan jó helyen fog megjelenni a hirdetés. Használhatjuk a reszponzív kódot, azonban nem minden esetben lesz ez hatékony. Kisebb mértékben ugyan de a fenti probléma ezzel a megoldással is jelentkezhet (viszont legtöbb esetben jól működik).

Ha gond van vele, használjunk fix méretű blokkokat.

Nem sikerül az AdSense hirdetéselhelyezés?

Vegyük sorra a következő elemeket:

  • Rendesen le tud futni az Adsense kód? Használjuk a böngésző Vizsgáló funkciójának Console-ját, itt láthatjuk az esetleges hibákat
  • Engedélyezték már az oldalon a hirdetéselhelyezést? A hirdetési blokk beépítése után általában eltelik egy kis idő, mire valódi hirdetés jelenik meg rajta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek