Élő előnézet használata WordPress témák aktiválása előtt

A WordPress egyik nagy előnye hogy elképesztő mennyiségű ingyenes és prémium téma érhető el hozzá. Éppen ezért gyakran előfordul, hogy már publikát üzemelő oldalnál jönnek elő a hibák. Szerencsére a beépített Élő előnézet funkció használatával könnyedén tesztelhetünk különböző témákat éles oldalon is úgy hogy a látogatók ebből semmit sem észlelnek.

Hogyan kell használni az Élő előnézet funkciót?

Élő előnézetet csak a már feltelepített témákkal tudjuk használni. Ez a bejegyzés nem tér ki a sablontelepítés részleteire!

A leírt lépéseket asztali gépen használd, nem javaslom, hogy mobilon használd az Élő előnézet funkciót, mivel egy véletlen mellényúlásból komoly problémák is származhatnak.

1. Az adminisztrációs felületen válaszd a Megjelenés/Sablonok menüpontot

A Sablonok menüben látni fogod az össze már feltelepített sablont. Első helyen a jelenleg használt sablonod fog szerepelni egy Bekapcsolva:Téma neve felirattal.

2. Mozgasd az egeret egy nem bekapcsolt téma fölé

Amikor az egérmutató a sablon fölé ér, meg fog jelenni egy Bekapcsol és egy Élő előnézet feliratú gomb. Értelemszerűen válaszd az utóbbit.

Mi történik ezután?

A WordPress testreszabás funkciója fog betölteni, de a kiválasztott témával. Ez rá fog épülni a jelenlegi tartalmaidra.

A testeszabóban láthatod a téma beállítási lehetőségeit is. Itt még bátran kísérletezhetsz vele, egészen addig nem válik élessé amíg nem nyomod meg az oldal tetején található Bekapcsolás & Közzététel feliratú gombot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek