Ha arra keresed a választ, milyen egy jó programozó, innen meg fogod tudni. Sokan írnak hosszú listákat a jó programozó erényeiről de az én véleményem szerint össze lehet foglalni ezekben a pontokban:

A jó programozó jó problémamegoldó

A programozás szakma az idő nagy részében problémák és hibák javítása, nem ismert folyamatok tanulmányozása. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne ijedj meg ha valami nem működik, hanem analitikus hozzáállással próbáld meg felderíteni a hiba forrását.

A jó programozó folyamatosan tanul

Az informatika nagy általánosságban nézve soha nem alszik, minden egyes nap történik valami újdonság. Kiadnak egy teljesen új programot ami felforgatja az egész szakmát, vagy csak egy frissítést amivel biztonságosabb, vagy gyorsabb egy adott szolgáltatás. Ha ezt a folyamatos változást kivetíted mondjuk egy évre vagy évtizedre akkor könnyen belátod, hogy aki nem figyel oda és tanulja meg az új dolgokat annak a tudása pillanatok alatt elavulttá válik.

Tart szünetet

Lássuk be, a programozói szakma elég megterhelő szellemileg. Ha ezt a megterhelést nem tudod kipihenni és felfrissíteni magad, akkor nagyon gyorsan kiégsz, és inkább keresel magadnak egy takarítói állást.

Ezeken felül persze jó ha van tehetséged is hozzá, de az csak az induláskor számít előnynek. Ha ezzel akarsz foglalkozni és a fenti tulajdonságokkal rendelkezel, akkor idővel lekörözöd azokat akik tehetségesek de nem figyelnek oda, hogy aktuálisak maradjanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek

Kíváncsi vagy hogyan spórolhatsz a hirdetési költségeiden?

Kérj ajánlatot és megtudod.

Ajánlatkérés