Hogyan tarthatom a WordPress-t biztonságos állapotban?

Ezen az oldalon olyan tippeket és trükköket gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek a WordPress biztonságának fokozásában.

Amíg nem vészeltél át egy komolyabb támadást a weboldaladdal, talán nem is érzed a súlyát annak, hogy milyen komoly problémákat okozhat egy incidens. A WordPress pedig, gyakorisága révén, rendkívül kedvelt támadási felület. Van azonban néhány apró lépés aminek a segítségével akár te is tehetsz azért, hogy a weboldalad akkor és azt csinálja amire létre lett hozva.

Mit tehetek a WordPress biztonságáért?

  • A WordPress fájljainak folyamatos frissen tartása javasolt, a WordPress frissítések ritkán okoznak problémát, viszont jellemzően hibajavításokat tartalmaznak.
  • Bővítmények frissen tartása. Ez kicsit nehezen karbantartható, mivel naponta több frissítés is kikerülhet, a heti vagy havi rendszeresség mindenképpen javasolt.
  • Nem használt bővítmények törlése: Előfordulhat hogy ezen bővítmények fájljai is támadási felületet adnak, attól hogy nem használjuk, a bővítmény PHP fájljai jelen vannak a szerveren.
  • Használj valamilyen biztonsági bővítményt. Ha nem szeretnél elveszni a beállítások tengerében, javaslom a Sucuri Security eszközét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek