Hogyan tudom a WordPress használatát megtanulni?

A WordPress használata alapvetően nem túl nehéz. Egy weboldal adminisztrálása, azaz a tartalmak szerkesztése, vagy új tartalom feltöltése egy átlagos Word-öt használó felhasználó számára már könnyen elsajátítható.

Lássuk a fő menüpontokat (azaz a fontosabbakat)

Bejegyzések, Oldalak

Valószínűleg itt fogod tudni a tartalmaidat szerkeszteni. Az alapértelmezett WordPress szerkesztő egy egyszerű eszköztárral segíti a formázást.

WordPress szerkesztő
Ehhez hasonló szerkesztőfelületet kell látnod ha belépsz a WordPress-be

Persze elképzelhető hogy lesznek eltérések a weboldaladon belül, főként ha valamilyen úgynevezett Visual Builder segítségével készült az oldal.

Itt a jól megszokott formázási jelek segítségével tudod a szöveged formázni, sőt ha van némi HTML ismereted a HTML fülre kattintva akár a forrást is szerkesztheted.

Erről azért érdemes tudni, hogy amikor visszaváltod a nézetet a Vizuális szerkesztőre, a WordPress felülírhatja a HTML-es formázást.

Megjelenés

Ebben a menüpontban a weboldalad kinézetét, felépítését tudod szerkeszteni. Az itt leírt menüpontok az alapértelmezettek, itt is mint mindenhol a WordPress-en belül, láthatsz több opciót, menüpontot is, ezeket bővítmények vagy témák módosíthatják.

Testreszabó

A legegyszerűbben a Testreszabás menüpontra kattintva. Ilyenkor két részre osztott képernyőt fogsz látni, aminek az egyik részén a weboldalad (jobb oldalt), bal oldalt pedig egy szerkesztőpanelt látsz.

Widgetek

A Widgetek kis blokkok például a weboldalad oldalsávjában. Menüket, funkciókat, képeket, egyedi dolgokat tudsz ezekre a kis területekre helyezni. A módosítás mentés után megjelenik a weboldaladon is.

Menük

Itt tudod a menüpontokat szerkeszteni, módosítani. Témától függően több menü elhelyezésére is lehet mód, tehát egy menü elkészítése után meg kell jelölni hogy az a menü melyik területen jelenjen meg.

A menüpontok közé bármit felvehetsz a WordPress oldaladról, de akár külső hivatkozásokat is készíthetsz ide.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek