Hogyan tudom előkeríteni a weboldalam FTP hozzáférését

A probléma adott. A weboldal elkészülte után valamilyen okból megszűnik a kapcsolat a weboldal fejlesztőjével. Ha nem voltunk eléggé körültekintőek a hozzáférések sajnos nehezen előkeríthetőek, azonban mindig van megoldás.

Megelőzés

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen adatokra is van szükség egy weboldal fejlesztéséhez és karbantartásához. Ha ezzel tisztában vagyunk máris sokkal biztosabban tudjuk kezelni a honlapunk életét.

A weboldal hozzáférésekről áttekintő Tudástár cikk olvasható itt.

FTP hozzáférés visszaszerzése

Ha már megtörtént a baj és elvesztettük, (vagy nem is tudtuk) az FTP hozzáférés adatait, érdemes elgondolkodnunk a következőkön:

Maga a weboldal a mi tulajdonunkban van? (úgy értem papíron is?)

Egy weboldal üzemeltetéséhez 2 dologra biztosan szükség van:

  1. Domain cím
  2. Webszerver a weboldal fájljaival és adatbázisaival

A fenti 2 tényező eredhet 2 különböző szolgáltatótól is, de a legtöbb esetben egy kezeljük ezeket. Tehát érdemes felkeresni a domain szolgáltatót és azonosítás után minden bizonnyal készséggel állnak majd rendelkezésre a többi adattal kapcsolatban is.

Ha az az eset áll mégis fenn, hogy külön szolgáltatónál van a domain és a tárhely, akkor is van esélyünk, hiszen:

A weboldal szerveradatai viszonylag egyszerűen lekérhetőek. Ebből megállapítható, ki is a szerver szolgáltatója. Ha ezt tudjuk érdemes a szerver szolgáltatójával felvenni a kapcsolatot, valószínűleg tudnak majd segíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek