Hogyan tudom listázni a legnépszerűbb oldalaim a google analytics segítségével?

Egy adott weboldal legnépszerűbb elemeit érdemes időnként ellenőrizni, mivel érhetik a webhelytulajdonost meglepetések. Főként ha a keresőoptimalizálás tud meglepő eseményeket generálni, bizonyos esetekben a valóság ugyanis nem az amit mi gondolunk.

A leírásban a Google Analyitcs Universal és GA4 verziójú eszközeihez is találsz leírást.

A legnépszerűbb oldalak listájának lekérdezése Universal Analytics esetén

Legnépszerűbb oldalak listája Universal Analyticsben
  1. Nyisd meg a Viselkedés >> Webhelytartalom >> Minden oldal menüpontot
  2. A jobb felső sarokban állítsd be a kívánt időszakot(valószínűleg 1 hetes időtartam lesz beállítva alapértelmezésként, de a népszerű tartalmakat nem biztos hogy 1 hét alatt érdemes elemezni.

Mit látsz a képernyőn?

Alapértelmezetten Oldalmegtekintés szerint csökkenő sorrendben jelennek meg az oldalaid. Hogy pontosan mit értesz népszerűség alatt, abban lehetnek változások minden rendszerben de az Oldalmegtekintés a leggyakoribb visszajelzés.

Itt egy adott oldalra kattintva tovább finomíthatod a tudnivalókat, érdemes vizsgálni azt hogy honnan származik az oldalmegtekintés illetve hogy egy adott oldal népszerűsége egy koncentráltabb eseménynek (pl kampánynak) köszönhető, vagy folyamatos forgalma van valamilyen forrásból.

A legnépszerűbb oldalak listájának lekérdezése GA4 esetén

Legnépszerűbb oldalak listája GA4-ben

A GA4 esetében sokkal tisztább képet kapunk már alapértelmezésben is.

  1. Válasszuk a Jelentéseket
  2. Ezen belül pedig az Elköteleződés >> Oldalak és képernyők menüpontot
  3. Ellenőrizzük az idpszakot (bár itt alapból 28 nappal indít ami sokkal többet mond)

Az itt található diagram és táblázat önmagáért beszél, a megtekintések szerinti oldallistát kapjuk, illetve egy diagramot is annak elpszlásáról hogy milyen módon viszonyulnak egymnáshoz az oldalmegtekintések és a felhasználók (magyarul ki tudjuk szűrni hogy egy nagyobb oldalmegtekintést csak az okoz hogy néhány felhasználó visszajár-e?)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek