5 technológia fejlesztés 2023-ban

1. Az innováció felgyorsítása új adatokkal

A generatív MI egy tág fogalom, amely magában foglalja a mesterséges intelligencia minden típusát, amely felügyelet nélküli tanulási algoritmusokat használ új digitális objektumok, például képek, videók, hangok, szövegek és kódok létrehozására. A generatív modell célja, hogy rákényszerítse a legfontosabb adatokkal kapcsolatos következtetések megtanulására.

A generatív MI technológiát egyre gyakrabban használják a digitális kép- és hangszerkesztésben, különösen az ismétlődő feladatok automatizálására. Az ipari gyártásban is használják gyors prototípus készítéshez, és az üzleti életben a robotizált folyamatautomatizáláshoz (RPA).

2. A digitális és a valós világ egyesítése

A Metaverzum egy “kevert” világ, ahol a fizikai és a digitális világ találkozik. Hálózati virtuális valóság-univerzumot hoz létre, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy megtapasztalják a kollektív jelenlétet és az együttműködési tereket, valamint egyesítsék erőfeszítéseiket a virtuális gazdaságban. A Metaverzum az éghajlatváltozás elleni küzdelmet is segíti azáltal, hogy csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a fizikai áruk és a digitális verziókkal helyettesített megbeszélések révén, valamint a távoli kollégákkal való virtuális kommunikációt a távjelenléti robotokon keresztül.

3. A termékfejlesztés új módszerei

A technológiai környezetben bekövetkezett változások gyorsuló üteme arra késztette a szervezeteket, hogy új módszereket keressenek az alkalmazások telepítésére, vezérlésére és kezelésére. A legtöbb szervezet áthelyezi régi platformjait hibrid környezetekkel, amelyek magán felhőt is tartalmaznak a meglévő helyszíni alkalmazások mellett. Ahhoz pedig, hogy innovatív új termékeket szállíthassanak, a szervezeteknek új munkamódszerre van szükségük, amely ötvözi az agilis szállítási gyakorlatokat hibrid felhő környezetekkel, hogy a csapatok gyorsan hozzanak létre és telepíthessenek új alkalmazásokat.

4. Priorizált felhasználási esetek nélkül nem láthatók a célok

Az adatok és az elemzések integrálva vannak az üzleti folyamatokba. Folyamatosan figyelik az új trendeket, és ennek megfelelően alkalmazkodnak, de mindig olyan tervet követnek, amely magas szintű stratégiákat és kezdeményezéseket tartalmaz, amelyek céljaik felé tereli az ügyfeleket. A vállalatoknak meg kell határozniuk és rangsorolniuk kell, hogy mely lehetőségek növelik a legnagyobb valószínűséggel az értéket. Az adatok és elemzések ilyen tervek nélkül nem vezetnek messzire.

5. Kiberbiztonság az IS-architektúra középpontjában

Ma a vállalatok és eszközeik sokkal összetettebb üzleti ökoszisztémák. Ezekhez az ökoszisztémákhoz IT-rendszerekre és eszközökre van szükség ahhoz, hogy bárhonnan, bármilyen eszközön kapcsolódjanak a különböző érdekelt felekhez. Mindez a kiberbiztonsági fenyegetések rohamos növekedése miatt következik be, ami a zéró bizalmi architektúra, mint alapvető elv iránti igényt váltja ki. A CISO-nak átfogó, dinamikus és részletes identitás-hozzáférés-kezelési megoldásokat kell bevezetnie, amelyek hatékonyan igazodnak üzleti szabályaihoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek

Kíváncsi vagy hogyan spórolhatsz a hirdetési költségeiden?

Kérj ajánlatot és megtudod.

Ajánlatkérés