Hogyan adhatom a Facebook Messengert-t a WordPress oldalamba

A Facebook Messenger elterjedtsége már a weboldalakat is érinti. Egyre több helyen találkozhatunk vele különböző weboldalakon is. A Messenger WordPress alapú weboldalba építése szerencsére egyszerű feladat.

Több bővítményt is találhatunk ami erre a célra szolgál, sőt néhány még extra funkciókkal is bír. Most azonban koncentráljunk kifejezetten a feladatra. A jelenlegi bővítmény gyakorlatilag annyit tud, hogy egy üzenődobozt épít bele az oldalba, így könnyen növelheted a versenyképességed.

A jelenlegi leírás nem egy Chatbot elkészítéséről szól. A Chatbot egy kicsit bonyolultabb feladat, viszont nem feltétlenül a technikai megvalósítása a legnehezebb!

Facebook Messenger bővítmény WordPress-hez

A bővítményt a Cresta Facebook Messenger nevet viseli. A beállításhoz kövesd a következő lépéseket kell elvégezned, adminisztrátori jogosultsággal:

  1. Jelentkezz be a WordPress vezérlőpultjába
  2. Lépj a Bővítmények >> Új hozzáadása menüpontba
  3. Keress rá a Cresta Facebook Messenger bővítményre
  4. Telepítsd, majd kapcsold be
  5. Ha eddig eljutottál a Beállítások >> Cresta Facebook Messenger menüpontban fogod találni a beállításokat

A bővítmény ingyenes verziójában a klasszikus megjelenési módot tudod használni. A beállítások köre ettől függetlenül széleskörű, itt azonban a legfontosabbakat fogom csak bemutatni.

  1. Your Facebook Page ID: Ide kerül az oldalad azonosítója. A bővítmény a beállítás alatt egy linket is ajánl, ahonnan ezt le tudod kérni
  2. Box Text: Az üzenődobozban megjelenő üzenet szövege. Írd át, ne egy angol szöveg fogadja a magyar látogatóidat

Facebook Messenger építése nem WordPress alapú oldalakba

Nem minden weboldal WordPress. A Facebook pedig alapvetően ad egy módszert a beágyazásra (valójában a fenti bővítmény is ezt a megoldást építi be az oldalba).
Ehhez érdemes a Facebook oldal Messenger platform nevű beállításai között nézelődni.

Negatív tapasztalat

A bővítmény első alkalmazásakor egy WordPress weboldal a szó szoros értelmében összeomlott. Szerencsére nem volt nehéz javítani, de érdemes óvatosan kezelni a bővítményt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek