Miért ne használj weboldal látogató számláló kiegészítőt az oldaladon?

Szeretnéd megérteni hogyan látnak interakcióba a látogatóid a weboldaladdal? Használd weboldal látogató számláló eszközünket.  Egy közepesen jó marketingszövegnek is elmenne az előző kijelentésem, mármint a 90’-es években.Ma egyáltalán nem javasolt ilyen weboldal számláló eszköz használata, hogy miért?

A látogató számláló szoftverek egyáltalán nem megbízhatóak!

Az adatok torzulhatnak például akkor, ha egy látogató többször frissíti az oldalt, vagy visszalép az előző oldalra. Emellett ezek az eszközök általában nem képesek megkülönböztetni a valódi látogatókat a botoktól vagy az automatizált forgalomtól. De nézzük meg ezt részletesen:

 • Pontatlanság és torzítások:

  A számlálók gyakran nem képesek pontosan megkülönböztetni a valós látogatókat a botoktól vagy az automatizált forgalomtól. Emellett a látogatók által végzett tevékenységek, például oldalfrissítések vagy visszalépések, torzíthatják az adatokat, ami vezethet pontatlansághoz és téves következtetésekhez.

 • Korlátozott funkcionalitás:

  A legtöbb weboldal látogató számláló eszköz csak általános adatokat szolgáltat, és nem nyújt mélyreható elemzéseket vagy részletes információkat a látogatók viselkedéséről és preferenciáiról. Ez korlátozza azoknak a lehetőségét, hogy valós időben és pontosan megértsék az oldaluk teljesítményét.

 • Adatvédelmi aggályok:

  Néhány látogató számláló eszköz adatgyűjtési gyakorlatai lehetnek aggodalomra okot adóak az adatvédelem szempontjából. Az olyan adatok gyűjtése, mint például az IP-címek vagy a böngészési előzmények, nem csak az adatvédelemmel kapcsolatos problémákat vet fel, hanem a GDPR és más adatvédelmi szabályozások megsértését is eredményezheti.

 • Teljesítménybeli hatások:

  Egyes látogató számláló eszközök jelentős terhelést jelenthetnek az oldal teljesítményére, különösen akkor, ha túl sok adatot kell feldolgozniuk vagy külső szerverekkel kell kommunikálniuk. Ez lassíthatja az oldal betöltési sebességét, ami negatívan befolyásolhatja a felhasználói élményt és az oldal rangsorolását a keresőmotorokban.

Mit érdemes használni a látogatók interakcióinak mérésére?

Ha valóban mélyreható és pontos adatokra van szükségünk arról, hogy a látogatók hogyan lépnek interakcióba az oldalunkkal, és hogyan lehetne javítani az felhasználói élményt, sokkal inkább érdemes olyan megbízható és átfogó webanalitikai eszközöket használni, mint például a Google Analytics. 

A Google Analytics talán napjaink legjobb megoldása a weboldalak elemzésére, főleg egy kisvállalkozás szintjén. Segítségével részletes és pontos adatokat gyűjthetünk arról, hogy ki látogatja az oldalunkat és hogyan viselkednek. Követi például, hogy honnan érkeznek a látogatók és milyen útvonalat járnak be az oldalon.

Elengedhetetlen eszköze egy webáruház keresőoptimalizálásának, de nem csak webshopok, bármilyen értékesítési oldal esetén az optimalizálás alapját nyújtja.

Megmutatja, hogy melyik tartalom vonzza a legtöbb embert, és hogyan lehetne még jobbá tenni az oldalunkat. A konverziókat is nyomon követhetjük, hogy lássuk, mennyire hatékony az oldalunk a céljaink elérésében. A testreszabott jelentések és figyelőlisták lehetővé teszik számunkra, hogy pontosan kövessük az oldal teljesítményét, és azonnal reagáljunk a változásokra. Összességében ezek az eszközök segítenek nekünk, hogy jobban megértsük a látogatók viselkedését, és hatékonyabban optimalizáljuk az oldalunkat a felhasználók számára.

Remélem mostanra megjelent benned az igény a pontos látogatottsági adatok mérése irányába. Ha nem tudod hogyan indulj el, ideje megismerned az ITZen erejét az online marketingben, mert egyszerűbbé tesszük…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek