Bőven elmúlt már 3 éves az ITZen, és számtalan projekten túl vagyunk már. A keresőoptimalizálás és a weboldal készítés az a kettő fő irányvonal amit a külvilág felé kommunikálunk, azonban ennél jóval széleskörűbb a vállalt feladataink köre. Mindennek a hatékony ellátása nem lenne lehetséges egy megfelelő vállalatirányítási rendszer nélkül.

A Bitrix24 és az elődei

Jó ideje a Bitrix24 szoftverét használjuk a belső folyamataink, sőt ma már az ügyfélszolgálati teendők kezelésére is. Persze nem mindig volt ez így. Többféle rendszert is kipróbáltunk, de bizonyos szinten mindig elértük az adott rendszer képességeinek határát. Sorban a következő lépcsőket tudnám meghatározni:

 1. Először e-mail és egy Excel tábla volt az „ERP” rendszer
 2. Ezután egy saját fejlesztésű adatbázis rendszer (MySQL alapon)
 3. Slack
 4. Trello
 5. Bitrix24

A fenti 5 lépcsőfok egy természetes evolúciós folyamatnak tekinthető. Habár az ITZen indulásakor már volt némi tapasztalatom ERP rendszerek használatában, az üzemeltetésében akkor még nem. Az igazság hogy az első verzió Excel nyilvántartása még nem volt az igazi, inkább egy jól kitalált mapparendszerre támaszkodtunk (amit még ma is használunk egyébként). Mindössze arról volt szó, hogy egy Excel táblázatban próbáltam rendszerezni a feladatokat amiket el kell végezni az adott projektmappában lévő anyagokkal.

Persze ennek gyorsan előjöttek a gyerekbetegségei, mivel kellettek segédtáblák, CRM gyanánt is táblázatokkal indult a szervezés. Nem igazán vártam meg, hogy ebből tényleg egy Excel táblázatok végtelen sorát tartalmazó bázis legyen, így jött az adatbázis.

Ez egy nagyon jól működő megoldás volt, saját szájízem, és igényeim szerint szabtam meg a működését, és valószínűleg ez lett volna a mindent elsöprő megoldás.. csak a fejlesztés közben meg is kellett csinálni a rám bízott feladatokat. Ekkor már bővült a csapat is, tehát végképp nem volt idő az adatbázis bővítésére.

Jöttek a jól ismert szoftverek, amiket valamilyen szinten mindenki kipróbált már aki webes kivitelezéssel foglalkozik. Nagyon jó szoftver a Slack és a Trello is, viszont nem igazán jó komplex feladatok ellátásában.

Ekkor jött a képbe a Bitrix24. Nem tömjénezni fogom, egy hosszú elemzés előzte meg a bevezetését, hiszen több szoftver is szóba került, de ebben láttunk a legnagyobb potenciált.

Miért jó vállalatirányítási rendszer Bitrix24?

Mert mindent tud amire szükség lehet. kissé bonyolultabb kialakítani a működését, kell mögé valami logika. Azonban ha tudod mit akarsz, rendkívül hasznos eszköz válik belőle.

Mára addig jutottunk hogy néhány összetettebb projekt esetében külsős személyek is használják a rendszerünket. Főként a feladatok menedzselése és a hatékonyabb kommunikáció céljából. Így nincs szükség levelezgetésre. A Bitrix-en belül mindenki látja, hogy hogyan állnak a feladatai, a felmerült kérdések pedig azonnal kezelhetőek, felesleges levelezgetés nélkül.

Nagyon rövid terjedelmű egy ilyen blogbejegyzés arra hogy teljes egészében átadható legyen mekkora munkát is spórol egy pár fős cégnek is egy ERP. Azonban egyértelműen spórol, elsősorban azonban azt hogy ha elég jól csináljuk, szinte semmit nem kell fejben tartanunk. Minden egyes lépés, terv létrehozható a rendszeren belül.

Pár szempontot azért mégiscsak kiemelnék, amiért jó kiindulási pont lehet:

 • Ingyenes, egy bizonyos szintig, szóval nyugodtan lehet vele kísérletezni, de ha komolyan gondoljuk, akkor egy Cloud alapú szolgáltatás sem jelent óriási kiadást
 • Teljeskörű online marketing eszköztárat ad, gyakorlatilag egy webáruház is üzemeltethető a rendszerrel. Itt persze magát a weboldalt is képes szolgáltatni a rendszer.
 • Testreszabható minden egyes változója, bővíthetjük, alakíthatjuk a belső folyamatokat
 • Automatizmusok sora segítségével dolgozhatunk a rendszerben
 • Elérhető telefonról is alkalmazás formájában
 • Különböző űrlapokat is készíthetsz, amiket a weboldaladon elhelyezhetsz. Így azonnal a rendszerbe kerül egy megkeresés. A nagy kék gomb mögött találsz is egy ilyen űrlapot..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek