A vállalkozó, aki megértette hogy folyamatosan fejlődni kell

Az a vállalkozó én lennék a történet pedig az ITZen egy éves fennállásának tanulságait foglalja össze.. Az online marketing, a keresőoptimalizálás, a weboldal önmagában is mind a hatékonyság növelését szolgálja. A napi szinten használt rendszerek, a számítógépek, okostelefonok már önmagukban is a rendszer részeit képezik, de viszonylag kevesen értik meg, hogy ezeket fejleszteni kell.

A vállalkozásfejlesztés folyamatos

Az ITZen 2017.05.26-án ünnepli fennállásának első évét. Ez az egy év bizonyítékul szolgál arra, hogy az informatika nem kap elegendő megbecsülést Magyarországon (meg sok más helyen sem, de mi itt élünk).

Aki ismer, tudja rólam hogy már a szakközépiskolás éveim után elkezdtem az IT iránt érdeklődni, tanultam programozást, volt számos weboldalam, amelyek közül néhány ma is üzemel, sőt elég sok számítógépet is javítottam. Azt hiszem kitenne egy különálló blogbejegyzést az is, ha felsorolnám azt mennyi dologgal foglalkoztam csak az informatikán belül az elmúlt 15 évben.

Mégis, az elmúlt 1 év hozta számomra a legtöbb tapasztalatot ezen a téren. Mindig is tisztában voltam vele hogy az informatika iszonyatos sebességgel fejlődik, és ennek az üteme egyre gyorsul.

Sajnos olyan IT szakember nem létezik aki mindenhez ért!

És itt a probléma, ami sok magyar vállalkozást, céget, de még magát a közigazgatást is érinti. Történetesen az a gond hogy sok helyen egy embertől várnak el mindent.

Játssz el kicsit a gondolattal. Ha én lennék a céged rendszergazdája, mit bíznál rám?

  • Tartsam rendben a gépeidet
  • Üzemeltessem és folyamatosan fejlesszem a weboldalad
  • Online marketingezzem, keresőoptimalizáljam a weboldalad
  • Segítsek a kollégáknak ha elakadnak az Excel-ben
  • Rendezzem a szoftverek licenceit, amelyekkel dolgozol
  • Még jó hogy a szövegírást nem rám bízod 😉

A lista gyakorlatilag a végtelenségig bővíthető, és az az igazság hogy optimális esetben a felsorolt témák mindegyike teljes embert igényelne, ha azt szeretnénk, hogy folyamatosan fejlődni tudjunk.

ITZen zöld logó

Megéri fejleszteni?

Megérni megérné, hiszen az újabbnál-újabb eljárások, technikák növelnék a hatékonyságot, növekedhetne a profitunk, a kapacitásunk, és kifinomultabbá válhatnának a belső folyamataink.

A fejlesztésre azonban áldozni kell, amire sok cégnek egyszerűen nincs pénze. Nem tud minden igényt kielégíteni a forráshiány miatt.

Van azonban megoldás!

Sok órányi gondolkodás és beszélgetés a saját vállalkozásom során eredményezett valami újat. A vállalkozásfejlesztés támogatásának érdekében megszületett a Virtuális Rendszergazda elképzelése.

Mi az a virtuális rendszergazda?

Egy olyan informatikus a cégedben, aki mindenhez ért, és mindenben a legfrissebb trendeket követi. Valaki akihez nemcsak a rendszergazdai feladatok megoldásában fordulhatsz, de képes választ adni minden informatikai kérdésedre. A virtuális rendszergazda nem veszi el mások munkáját, hanem kiegészíti a jelenlegi a cégen belül informatikával foglakozó szakember tudását annak érdekében a vállalkozásod magas színvonalon működhessen.

Hogyan képes erre?

Úgy, hogy nem egy személyt foglal magába, hanem egy olyan szervezetet, aki képes sok szakterületén profi informatikusnak biztosítani azt, hogy azzal foglalkozhasson amihez a legjobban ért. A munkájuk gyümölcsét pedig a vállalkozásod fejlődésének szenteli.

A virtuális rendszergazda üzleti modellje rendkívül egyszerű, ugyanakkor bonyolultnak tűnhet elsőre. De neked ezzel nem kell foglalkoznod! A te dolgod annyi, hogy elmondd az elképzelésed, és a virtuális rendszergazda megvalósítja azt.

Tudod mit? Mondd el miben is tudnád hasznát venni egy ilyen rendszergazdának és megmondom hogy megvalósítható-e?

[caldera_form id=”CF59205a45c60bc”]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek