WordPress biztonsági mentés Udraft Plus bővítménnyel

Mi az Updraft Plus?

Az Updradt Plus egy WordPress bővítmény, amivel biztonsági mentést készíthetünk manuálisan vagy akár ütemezve is. Valamint, ha összeomlana az oldalunk, akkor könnyen vissza tudjuk állítani azt az legutolsó mentett állapotra.

Miért fontos biztonsági mentést készíteni?

A WordPress weboldal karbantartásához és naprakészen tartásához elengedhetetlen a biztonsági mentés készítése. Az általános WordPress frissítés előtt mindenképpen érdemes egy backup-ot készíteni, a további hibák elkerülése végett.

A következő pár lépéssel könnyen készíthetünk WordPress biztonsági mentést az oldalunkról:

 1. Az Updraft Plus bővítmény telepítése után az admin felületen a bal oldalon lévő oldalsávon kattints a „Beállítások” menüpontra, majd kattints az „UpdraftPlus Backups” almenüpontra.
  WordPress biztonsági mentés Updraft Plus segítségével
 2. Kattints a „Beállítások” fülre.


  Itt igény szerint beállíthatjuk hogy manuálisan magunk szeretnénk biztonsági mentést készíteni vagy ütemezhetjük is, hogy akár hetente 1x készítsen automatikusan egy biztonsági mentést az oldalunkról, illetve az adatbázisunkról.Ki kell választani, hogy hol is szeretnénk tárolni a biztonsági mentés fájljait. Ha nincs kiválasztva egyik módszer sem, akkor lokálisan ahol az oldalunk van oda fogja menteni a fájlokat. Mi most az FTP módot fogjuk használni.
 3. Kattints az FTP lehetőségre.
 4. Írd be a szükséges elérési adatokat.

  FTP server: FTP szerver elérési címe
  FTP login: belépéshez szükséges felhasználónév
  FTP password: belépéshez szükséges jelszó
  Remote path: a mappa elérési útja amibe a fájlokat fogja menteni (szükséges, hogy a beállítás előtt létre legyen hozva a mappa)
 5. Kattints a „Próba beállítás FTP” gombra.

  Ez után ki fog dobni nekünk egy ablakot, hogy sikeres vagy sikertelen volt a WordPress biztonsági mentés teszt és csak le kell „okéznunk”. Ha sikertelen volt a próba beállítás teszt, akkor vagy nincs létrehozva a mappa vagy elírtunk valamit.
 6. Válaszd ki, hogy miről is szeretnél biztonsági mentést készíteni.

  Általában a feltöltésekről nem mindig szoktunk biztonsági mentést csinálni, mert eléggé meg tudja telíteni a tárhelyünket.A WordPress biztonsági mentés elkészítése a Weboldal karbantartási szolgáltatásunk részét képezi, amiről itt tájékozódhatsz bővebben
 7. Görgess le az oldal aljára és kattints a „változatok mentése” gombra.
 8. Kattints a „Backup/Restore” fülre.
 9. Kattints a „Mentés most” gombra.

  Most már nincs más dolgod, mint hátradőlni és megvárni míg befejezi a WordPress biztonsági mentést az Updraft.

A WordPress biztonsági mentés elkészítése a Weboldal karbantartási szolgáltatásunk részét képezi, amiről itt tájékozódhatsz bővebben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek