Fektess be több pénzt, de inkább magadba!

„Olvasni nem azért érdemes, hogy “műveltek”, hanem hogy gazdagok legyünk, hogy egyetlen életünkben sok ezer életet leéljünk és megtapasztaljuk, milyen a bukás, a hatalom, a magány, a diadal, a születés, a halál, a hazátlanság és a szerelem, hányféle hit, rögeszme, félelem mozgathat egy embert, hogy leleplezzük hazugságainkat, felfedezzük életünk értelmét, talán az Istent is.”

Müller Péter

Itt nem a kiskorúakra gondolok, hanem az olyanokra, mint TE. Valószínűleg 18 év feletti vagy és huszonéves, vagy annál idősebb, és még mindig nem tudod megérteni, hogyan tudsz rendesen olvasni. Mindannyiunkat megtanítottak olvasni az általános iskolában, de ezzel még nem vagyunk készen. Az olvasás nem csak a betűk és szavak felismerését jelenti. Az olvasás a szavak mögött rejlő jelentés megértését jelenti. És ez az, ahol a legtöbb ember kudarcot vall. Ha megnéznéd a mai hírfolyamaidat, mennyire emlékeznél belőlük? Mennyit értenél? Képes lennél saját véleményt alkotni a bemutatott információk alapján? Tudom, milyen ez: annyi cikk van, hogy könnyű átfutni őket, és mindent elfelejteni, amint valami másra tér át. De ha belegondolunk, kit érdekel, hogy igazak-e vagy sem? Az számít, hogy van-e értelme nekik, és beépülnek-e meglévő hiedelmeinkbe vagy sem!

A gond ott kezdődött, hogy 14 évesen Madách Imre: Az ember tragédiája

A kötelezőket senki sem szereti hozni, inkább taszít mindenkit. Emellett valljuk be: nem éppen humanista dolog egy 14 éves kezébe adni egy „ember tragédiáját”, hiszen azt sem tudja még, merre áll arccal. Így hát, itt kezdődik a probléma: azért utálunk olvasni, mert muszáj volt és azért is, mert nem értettünk semmit abból, amit kellett.

Az olvasás 3 típusa

  • szórakozásból
  • információért
  • tanulásért

Szórakozásból olvasunk, mert kikapcsol

Krimi, regény, szerelem..sokakat pontosan ezek a témák foglalkoztatnak a leginkább. Viszont ez a szempont is már önmagában egy siker sztori, hiszen ugyanúgy fejleszti a skilleket: helyesírás, szókincs, kreativitás.

Hírek, magazinok

Petőfi népe, legalábbis minden reggel benne van a postaládában. Jól is van ez így, az információszerzés szempontjaihoz, szükséges olvasnunk, így érvényesülnek azok szempontok itt is, melyek miatt érdemes foglalkozni az olvasással.

Értő olvasás- tanulás

A könyveknek szaga van és íze. Na, de mi van akkor, ha fejleszt is, csak éppen másképpen. A tanulás kiegészítője az olvasás, amely gyakorlatilag jobban fejleszti az agy fogékonyságát is.

Mibe fektess még?

  • Tréningek: céljuk, hogy minél több dolgot elsajátíts, majd tovább adj, így akár vezető cégtulajdonosként, bátran kihasználhatod a tréningek adta lehetőségeket
  • Képzések: ne a papír miatt tanulj, bár ez az elterjedtebb, mégis sokkal inkább érdemes máshogyan szemlélni, így gazdagabb tudásra tehetsz szert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek

Kíváncsi vagy hogyan spórolhatsz a hirdetési költségeiden?

Kérj ajánlatot és megtudod.

Ajánlatkérés