Megéri-e a Patreon a magyar tartalomfejlesztők számára?

A sztori onnan indult, hogy van néhány izgalmas projektünk, amelyek nem feltétlenül hoznak konkrét bevételeket még, azonban az érdeklődés megvan rá. Mivel elsősorban weboldalakról beszélünk, ezért jött a Patreon ötlete, amit lényegében erre találtak ki.

Tehát ha izgatja a fantáziád a Patreon, de nem igazán tudtad még eldönteni mit is kezdj vele, ismerkedj meg a mi megbeszélésünk eredményeivel.

Hasznos videók a Patreon-ról

Az itt következő néhény videó értelmnezéséhez jó ha nem állsz hadilábon az angol nyelvvel. Persze ha Patreon-nal akarsz foglalkozni valószínűleg ez nem okoz majd problémát. Azonban ha jobban preferrálod a magyar nyelvet, nyugodtan görgess lentebb az ITZen Podcast-jéhez, ahol meghallgathatod a mi véleményünket a témáról.

A videók nagy része angol nyelvű, de ne ijedj meg, ha nem is értesz angolul. 2 dolgot is tehetsz:

  1. Meghallgatod és nem törődsz vele mennyit értesz a videókból, mivel tudod hogy egyre jobban fogod érteni.
  2. Elvégzel egy angol üzleti tanfolyamot.

Most azonban jöjjenek a videók:

Ebben a TED előadásban Jack Conte beszél arról, hogy miért alapította meg a Patreont, illetve a benne rejlő lehetőségeket fejti ki példákkal. Marketinges videó, de a fő tényezőket jól felvázolja.

Ez egy rövid videó, ahol Dusty Porter bemutatja hogyan kell egy kampányt létrehozni:

Néhány izgalmas kérdés, amit érdemes átgondolnod, mielőtt kampány indításába kezdenél:

Alanah Pearce arról beszél, hogy az újságírói/tartalomgyártói munkája mellett futtatott Youtube csatornájának Patreon közösségével milyen viszont alakított ki, illetve beszél a finanszírozási forma gyakorlati veszélyeiről is.

https://www.youtube.com/watch?v=7SAA390gV3U

Végül még egy kis gyakorlati útmutató arról hogyan készíthetsz el egy landing oldalt, mennyi goal-t érdemes tervezni és azokat hogyan konfiguráld.

Javasolt e a Patreon használata magyar nyelvű projekteknél?

Annyit elöljáróban elmondhatok, hogy esetenként igen. Láttunk nagyon jó példákat a magyar piacról is, de ugyanakkor több eredménytelen próbálkozást. Mi arra a döntésre jutottunk, hogy az ITZen tartalomfejlesztési projektjeihez nem a Patreon irányába indulunk el.

Ugyanakkor találtunk a portfólióban olyan jellegű tartalmat, aminél ki fogjuk próbálni.

A beszélgetést meghallgathatod itt:

Van Patreon csatornád?

Miért nem osztod meg velünk? Kíváncsian várjuk a ti véleményetek is a témával kapcsolatban. Beszéljünk a témáról mint lehetőségről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek