Szabadúszó programozónak lenni különösen érdekes terület. Pályám során már jó néhány helyen megfordultam, és kissé el is távolodtam eredeti szakterületemtől, ami tulajdonképpen a hasznomra vált hiszen olyan témákban is kipróbálhattam az informatikai tudásom mint a telekommunikáció, a raktározás vagy a közigazgatás.

A programozói szemlélet által a napi szintű munkafolyamataimat rövid időn belül optimalizálni voltam képes, és ez komoly előnyökkel járt számomra.

Hogy miért lettem szabadúszó?

Minden esetben munkavállalóként dolgoztam, ami egy idő után korlátozta a produktivitásom. Az elvégzett munkához képest alacsony bérek, a megbecsülés hiánya és bizonyos vezetők szakértelmének a teljes hiánya általános probléma bizonyos területeken. Szabadúszóként ezzel nincs semmi problémám, folyamatosan fejlődöm, és valós problémákat oldhatok meg, legyen szó egy weboldalról, vagy akár egy készletkezelő rendszerről. LinkedIn profilom itt találod.

Mihez értek?

Az informatikától és azon belül a programozástól sosem távolodtam el teljesen, viszont pár évet bizony kihagytam. Ez kifejezetten hasznosnak bizonyult, hiszen egyik erősségemnek érzem, hogy a felhasználó fejével gondolkodom, és abból is próbálok kiindulni.

Fontosnak érzem hogy a rendszer, alkalmazás vagy bármi amivel foglalkozom, egyszerűen és hatékonyan működjön.

Ha szabadúszó programozót keresel én lehet számodra a megfelelő választás ezeken a területeken:

  • PHP + MySQL; JavaScript
  • CMS-ek: WordPress, Drupal, Concrete5, Joomla
  • Adatbázisok : MySQL, Microsoft Access, LibreOffice Base

Hogyan dolgozom?

Miután felvetted velem a kapcsolatot, mondjuk itt, egyeztetés céljából felkereslek 48 órán belül. Amennyiben egyszerűbb projektről van szó, és nem adtál meg költségkeretet, egy árajánlatot fogok készíteni, ez a dokumentum lesz a munka alapja.

Ha adtál árajánlatot, akkor összeegyeztetem a kapacitásaimmal, és elmondom mit tudok az adott összegből kihozni.

Adok e számlát?

Természetesen igen. Jelenleg KATA-s számlát tudok kiállítani a programozási feladatokról.

Hol dolgozom?

Elsősorban távmunkában vállalok programozási feladatokat, de szóba jöhet személyes megbeszélés is, kiszállási díj ellenében.

Más típusú programozóra van szükséged?

Érdemes akkor is felvenned velem a kapcsolatot, hiszen van egy fejlesztői adatbázisom különböző fejlesztőkkel, akiket ajánlani tudok neked.

Jut eszemben, ha te is fejlesztő vagy és szeretnél bekerülni ebbe az adatbázisba, üzenj nekem!

Mit tanultam?

Egy kétéves számítástechnikai-rendszerprogramozó képzést végeztem el 2005-2007 között. Persze ez nem nyújtott túl erős alapokat, de egyvalamire megtanított. Hogyan dolgozz önállóan! Hogyan találtad meg az információkat amikre szükséged van. Ennek köszönhetem hogy jó néhány nyelvet sikerült megismernem, volt amilyeket mélyebben, de olyan is amit csak felületesen.

Szóval ha azt mondod a programozás vagy a kódolás vonz jobban azt kell rá felelnem, hogy a programozás.

Visual Basic

Ez volt az első nyelv amivel behatóbban megismerkedtem, időnként ma is használom Excel makrók készítésére.

Delphi + BDE

A szakdolgozatom tárgya egy zenei katalógusprogram volt, amit MP3 Collection néven fejlesztettem. A katalógusprogram kezelte az MP3 típusú fájlokat, azokat adatbázisba szervezte az ID3 tagok alapján. Az ID3 tagokat szerkeszteni is lehetett, illetve egy beépített médialejátszót is tartalmazott a szoftver.

PHP+MySQL (Drupal)

Az iskola elvégzése után autodidakta módon fejlesztettem magam tovább, akkor még az ingyenes tárhelyeken csináltam egyedi PHP+MySQL projekteket, illetve volt egy két cég is akinek besegítettem a weboldalát elkészíteni. Ekkoriban kezdődött a MusicFanatic nevű elektronikus zenei portál fejlesztése is amit töben csináltunk és az akkoriban befutó Drupal motor hajtotta.

C#

 

Kíváncsiságból fogtam bele, és nagyon megtetszett a használhatósága miatt. James Foxall – Tanuljuk meg a Visual C# használatát 24 óra alatt című könyve volt a kiindulópont.

Python

Ezzel csak hobbi szinten foglalkoztam, azonban kifejezetten hasznosnak találom, illetve közel érzem magamhoz.

2 hozzászólás

  1. Érdeklődnék picit vettem egy launch x431 v autódiagot androidos tableten van a program csak angol nyelvű bár a menü része magyar de pont a fontos részek angol nyelven vannak. Ilyen apk-t lehet magyarítani valahogy? van vaki aki foglalkozik ilyennel cég vagy magánszemély? A gyártónak is írtam de nem várható hogy lesz hozzá magyar nyelv. Köszönöm

    1. Kedves József, Andorid fejlesztéssel jelenleg nem foglalkozunk. Ilyen esetben az eredeti fejlesztőt javaslom megkeresni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek