Egyedi weboldal készítés kontra WordPress alapú weboldalak

Az egyedi weboldal készítés jóval bonyolultabb és költségesebb mivel egy rendszert általában az alapjaitól szükséges felépíteni. De miért izgalmasabb mégis ez a megoldás? Miért van szükséged egyedi weboldalra ha igazán nagyot akarsz robbantani az interneten? Milyen esetekben lesz jó megoldás számodra a WordPress? Mindegyik kérdésre választ kapsz hamarosan!

Szükség van még egyedi weboldalra, vagy elegendő a WordPress motor telepítése és megfelelő konfigurálása?

Mik a WordPress weboldal készítésének előnyei?

Azért maradok a WordPress-nél mert napjainkban ez az egyik legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer. A WordPress esetében bejelentkezhetsz a weboldalad adminisztrációs felületére, ahol bővítményeket, témákat telepíthetsz, tengernyi finomhangolást végezhetsz, és ha valamit mégsem sikerül bővítménnyel megoldani még mindig marad a kód módosítása.

Szóval mindenféle dolgot megoldhatsz vele, de a rendszer előnye egyben a hátrányává is válhat. Mivel egy többféle igényhez alkalmazkodó rendszerről van szó, annak felépítése mégsem lesz soha optimális.

Azzal hogy mindenkinek jól működő eszközt adjunk a kezébe, sajnos le kell mondanunk az egyediségről egy bizonyos fokig.

Az ITZen weboldalát is egy WordPress motor hajtja, és alapvetően elégedett is vagyok vele. A jelenlegi gyors világban ez egy gyors megoldást nyújt. Örülök neki, hogy hetente frissülnek az eszközeim, mert a közösség folyamatosan fejleszti azokat, és annak is örülök hogy viszonylag biztonságos rendszert lehet kivitelezni a segítségével.

..és a hátrányai

De érzem a korlátokat. Ha szeretnék valami egyedi dolgot csinálni és lehetőleg felesleges bővítmények terhelése nélkül, bizonyos esetekben bele kell nyúlni a WordPress magjába. De ha ezt teszem kényelmetlen helyzetet teremtek.

 • Ha kijön egy frissítés vagy nem telepítem, és ezzel valószínűleg egy idő után sebezhető és elavult rendszerem lesz.
 • A másik megoldás hogy elvégzem a frissítéseket de gondosan ügyelek azokra az elemekre amiken módosítást hajtottam végre. Ez plusz idő, plusz energia, de legalább stabil marad a weboldal. (Ha már WordPress-ed van, gondoskodj a rendszeres karbantartásáról.)

Az egyedi weboldal készítés előnyei

Ha a WordPress ekkora lehetőségeket tartogat, miért is kezdj egyedi weboldal készíttetésébe?

Mert egy egyedi fejlesztés során tényleg bármit kivitelezhetsz! Ez pedig még csak egy szempont, nézzük a többit:

 • A weboldaladat érintő biztonsági kockázatok csökkennek! Igaz hogy egy egyedi fejlesztésnél valószínűleg nem lesz kapacitás minden biztonsági rést befoltozni, azonban azt nem is fogja annyi támadás érni. Ameddig a weboldalad egy átlagos forgalmat szolgál ki, nem biztos hogy érdemes lesz annak feltörésével foglalkozni. Persze a biztonsággal ettől függetlenül foglalkozni kell.
 • Jobb teljesítményt érhetsz el! Mivel nem kell megfeleltetni a rendszert mások igényeinek, ezért sok felesleges funkciót egyszerűen ki tudsz hagyni. Az oldalbetöltődés ennek megfelelően alacsonyabb teljesítményt fog igényelni, mint annak WordPress-es megfelelője.
 • Jobban szereti a Google! Egyrészt a fenti okok miatt, másrészt a Google mindig is előnyben részesítette az egyediséget. Ez azt fogja jelenteni hogy az egyedi weboldalad jobban fog teljesíteni a keresőkben.

…hátrányai

Itt a rendszer hátrányai elsősorban a rendszer fejlesztésével kapcsolatosak. Egy egyedi weboldalt elkészíteni valószínűleg nem egy személyes feladat, legalábbis ha hatékony akarsz maradni.

 1. Az adott weboldalt, még a legegyszerűbb terv megvalósítása esetén is gondosan meg kell tervezni.
 2. Az oldal készítésekor valószínűleg szükség nem egy programozóra lesz csak szükséged, hanem egy csapatra, többféle ismerettel.
 3. Részt kell venned a folyamatban, és a tapasztalat az hogy ez igényli a személyes jelenléted is.
 4. Az oldal megjelenését szintén egy különálló grafikussal szükséges elkészíteni.
 5. A tartalomfejlesztés, azaz a weboldal szövegeinek és médiáinak elkészítésére is szükséges egy tartalomfejlesztőt alkalmazni.

Ezeket nagyon szűk keretek között is minimum két emberre érdemes bízni. Komolyabb fejlesztések esetén persze jóval nagyobb fejlesztőgárda szükségeltetik, illetve egy egyszerűbb rendszer készítésénél még nem vettük a rendszergazdát, mert valószínűleg bértárhelyen lesz a weboldal, illetve azt a „programozó úgyis megcsinálja”. Nincs külön marketinges, hiszen az ő munkáját elvégzi majd a tartalomfejlesztéssel és a grafikával is foglalkozó személy.

Azonban mégsem olyan nagy gond, hiszen még ha egyedi weboldalról is beszélünk, azért nem egészen arról van szó hogy mindent a nulláról kell kezdeni!

WordPress vagy Egyedi weboldal?

Ha blogot akarsz indítani vagy egy egyszerű céges weboldalt megfelelő lehet a WordPress vagy más tartalomkezelő rendszer. Ha komolyabb funkciókat akarsz a weboldaladra, akkor gondolkozz egyediben.

Az Online marketing zajos világában a WordPress kitűnő, gazdaságos megoldás. Az egyedi honlap készítés viszont a maga nehézségei mellett korlátlan lehetőségeket biztosít.

Szeretnél előrelépni az egyedi weboldal készítés irányában?

Két dolgot is tudok javasolni:

 • Leírod az igényeid, és segítek dönteni
 • Kérsz egy konkrét ajánlatot a lenti gombra kattintva

Kérem az ajánlatot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek

Kíváncsi vagy hogyan spórolhatsz a hirdetési költségeiden?

Kérj ajánlatot és megtudod.

Ajánlatkérés