4 profi SEO szövegírás tipp, ami könnyebbé teszi a munkát

Mitől lenne profi? A SEO szépsége, hogy az elemzések minden esetben visszaigazolják mennyire is volt profi munka amit csináltál. Elérkezettnek láttam az időt, hogy összefoglaljam a munkamódszeremet, már ami a SEO szövegírást illeti. Remélem számodra is hasznos lesz a 4 szövegírás tipp.

De először jöjjön az ego… 🙂

Miért adok én tanácsot?

Először is nem tanácsot szeretnék adni, hanem megosztom a saját tapasztalataimat. Körülbelül 10 éve írok már szövegeket, lehet hogy találkoztál is már az írásaimmal, csak nem tudsz róla.

Nagyon sokáig lényegében a 10-ből 9 évig, csak a saját tartalmaimmal foglalkoztam, elvétve volt néhány külsős megbízásom. Körülbelül 2016 tavaszán azonban elkezdtem másoknak is írni.

Szeretek írni, és szeretem a keresőoptimalizálást, így ésszerű lépés volt összevonni a kettőt. Sokan állítják hogy a kereső-optimalizált szövegírás ma már nem jól működő megoldás.

Ennek a ténynek én is igazat adok. A Google algoritmusfrissítéseinek egy része (főként a RankBrain fejlődése) feleslegessé teszi ezt a módszert, sőt előfordulhat az is hogy bünteti. Ennek a keresőoptimalizálás történelmében megtalálhatóak a kiváltó okai (pl. kulcsszóhalmozás)

Mennyi szöveget írtam?

A statisztikai adatok a bérszövegírási statisztikáim, 2016. Szeptembere és Decembere között. Ez valóban csak a bérszövegek írása. Körülbelül ugyanennyi szöveget írtam meg a saját weboldalaimra is, például ennek a blognak a nagy része is ebben az időben készült, azonban az egy külön statisztika lenne. (Azt csak akkor mutatom meg, ha hozzászólás formájában kéritek;)

Profi SEO szövegírás tippek

A cikkek sokszínűek voltak, de elsősorban az engem érdeklő témákat dolgoztam fel. Szerencsére sokféle dolog érdekel, úgyhogy sokféle szövegírási munkát el tudok vállalni.

Tudok-e olyan témáról írni ami nem érdekel?

Egyrészt nem nagyon van olyan. Vannak nem igazán testhezálló témakörök, de meg tudom találni ennek is az érdekes részét. Szerencsére elsősorban az engem érdeklő területekkel kapcsolatban vannak megkereséseim. Szívesen írok a következő témákról:

  • Műszaki szövegírás – gyakorlatilag bármi jöhet amihez áram kell
  • Informatikai cikkek – Szoftver, hardver, keresőoptimalizálás, online marketing
  • Pénzügyi területek – a hiteleket nem szívesen reklámozom, de a különböző befektetésekben, megtakarításokban, tőzsdei elemzésekben, és még sok más gazdasági témában örömömet lelem.
  • Mezőgazdaság – Ismerem, és látom a sötét jövőt ezen a téren, így egyfajta kötelességként is felfogom hogy foglalkozzam vele.
  • Gyógynövények, akvarisztika… – Lényegében a hobbijaim, amiket akkor csinálok, mikor nem a gép előtt ülök
  • Még sok dolog elférne ide

A lényeg amit ki akartam fejezni a felsorolással, az a legfontosabb szövegírás tipp:

1. Élvezd az írást

Ha nem megy ne csináld, de komolyan. Ha másoknak készítesz szövegeket, általában határidőre kell dolgoznod. Nincs olyan hogy most nincs kedvem írni, ha elvállaltad csináld is meg.

Azt már te magad szabályozhatod hogy mennyi feladatot vállalsz el, de amit elvállalsz azt csináld meg tisztességesen. Azért is fontos hogy élvezd az írást, mert ha eljön az írói blokk, erőt kell magadon venned. Sokkal egyszerűbb ezt megtenni akkor ha megtalálod benne az élvezetet.

Ha sok munkát vállalok, ritkán ülök le úgy a szöveg elé úgy hogy azt érezném de jó lesz ez. Viszont erőt veszek magamon, nekifogok, és általában megjön a kedvem.

 

2. Elemezd magad

A fenti statisztikákat megnézve látom mely szavakat használom gyakran. Igen feltűnhet, a „hogy” az én szavam. Nem tudom másnál ez így van-e, de nálam rendszeres. A régi szövegeimben azonban a leggyakoribb szó a „nem” volt. A lényeg hogy mindig találhatsz hibát a saját írásodban. Próbáld meg ezeket a gyengeségeket javítani, de fogadd el, hogy tökéletes szöveg nincs.

Sokkal jobb, ha ismered a hiányosságaid, és azokat kezeled, mintha elhitetnéd magaddal, hogy a szöveged kiváló, de közben nem az. A szövegírás dinamikusan változik, de egy célja van, a kommunikáció.

 

3. Mondj valamit

Az üres szófordulatokat nem szereti a Google sem, de ami fontosabb elkedvteleníti az olvasót is. Ha nem tudsz miről írni, akkor inkább ne tedd. Készülj fel, olvass, tanulj, keres motiváló pontokat, legyen szó bármilyen témáról.

Ha üres mondatokat írsz, nem lesz neki tartalma, csak betűk halmaza lesz, amit más is észre fog venni.

4. Ne a keresőnek írj

Talán ez a legfontosabb SEO szövegírás tipp, amit adhatok. A keresőalgoritmus nem olvas, értelmez! Ha neki írnál, akkor az olvasók nem értenének és ez tudod mihez vezetne?

A látogatók otthagynák az oldalt, amit a keresőmotor is érzékelne, hiszen képes észlelni azt. A keresőalgoritmusok észrevennék hogy a tartalmad nem képvisel értéket, és ennek megfelelő helyre tennék az írást. Persze ezt lehet manipulálni még a mai rendkívül fejlett közegben is, de sokkal egyszerűbb a keresőoptimalizálás, ha ez is rendben van.

 

Remélem hasznos volt. Ez a cikk nyitott téma, ha kérdezni szeretnél tedd meg. Nyilvánvalóan nem teljes az anyag, ezernyi tippet ide lehetne még sorakoztatni, de nem teszem. Ezek a legfontosabbak. Az hogy terv alapján szeretnél dolgozni, hogy milyen szoftvert használsz, ha használsz egyáltalán, az mind a Te dolgod. Válassz olyan eszközöket amikhez értesz, és amik nem rabolják el feleslegesen az idődet!

Ja még valami…

Kipróbálod a SEO szövegírás szolgáltatásom?

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek