Haladó WordPress tippek teljesítmény és a biztonság fokozásához

Ezek a WordPress tippek azoknak szólnak, akik már üzemeltetik a WordPress alapú oldalukat, és szeretnék kicsit optimálisabban, biztonságosabban használni a tartalomkezelőt.

Következzenek a WordPress tippek

Egy gyors egyszerű tipp e WordPress oldalad biztonságban tartásához. Nevezd át a belépési oldal elérési útját, azaz a wp-admin útvonalat, hogy nehezebben lehessen megtalálni.

Lassú az oldalbetöltési időd a nagy méretű képek miatt? A Smush bővítménnyel akár automatizáltan le tudod tömöríteni és méretezni a képeidet, valamint Lazy load funkciót is be tudsz állítani.

Állandó biztonságra vágsz? Bízd rá a Sucuri Security-ra! Állandó értesítéseket kaphatsz a változtatásokról, letilthatod a PHP fájlok futtatását a könyvtárakban, letilthatod a bővítmény és a sablonszerkesztőt, elrejtheted a WordPress információit és tűzfalat is beállíthatsz.

A WordPress adatbázisok általában elszemetelődnek intenzív használat mellett. Szerencsére nem kell manuálisan belepiszálnunk az adatbázisba. A WP-Optimize bővítmény helyettünk rendberakja azt, sőt ami az oldalunk gyorsaságán is lendíteni tud egy picit.

Tartsd naprakészen a WordPress oldaladat! Biztonsági szempontból is nagyon fontos, de teljesítményoptimalizálás céljából is érdemes a frissítéseket alkalmazni.

Ne hagyd veszni a WordPress oldaladat! Készíts legalább hetente egy teljes bisztonsági mentést az oldaladról és ha bármi probléma merülne fel, egyszerűen vissza állíthatod az előző állapotot. Az UpdraftPlus bővítmény lesz a megfelelő eszközöd erre.

Ellenőrizd a WordPress oldalad egészségét! Régebben egy külön bővítményt használtunk erre, ami a Health Check nevet viselte, de az utóbbi frissítésekkel ez már bekerült a WordPress-be az Eszközök> Webhely egészség menüpont alá.

Lehet, hogy a te WordPress oldaladon is vannak kósza 404-es hibák? Bárhol előfordulhat! Használd a Redirection bővítményt és kezeld egyszerűen a 404-es hibáidat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

További cikkek