Keresőoptimalizált WordPress weboldal készítés 65.000 Ft-ból

WordPress weboldal készítés

A céges weboldalak elkészítése ma már rutinmunka egy webfejlesztő számára, más a helyzet azonban ha a weboldalnak a keresőoptimalizálás elveinek is meg kell felelnie. Ezen a területen sok a tévhit, ezeket most eloszlatjuk, és ígérem, a cikk végére meg tudod majd határozni mire is van szükséged ahhoz hogy elindítsd a céges weboldalad.

Saját magam az ITZen stábjával több mint 100 weboldal elkészítésében vettünk már részt, és kialakult keresőoptimalizálási megoldásaink is vannak. Ki merem jelenteni hogy egy kisebb céges weboldal is lehet keresőoptimalizált viszonylag olcsón. Ehhez azonban nyitnunk kell a WordPress felé.

WordPress alapú weboldalakat tonnaszámra találunk a neten, viszont a keresőben is jól teljesítőt nem sokat. Sorra vettük milyen feladatokról is kell gondoskodnod a honlap készítés során.

Tervezd meg a weboldalt 

Mielőtt bármit is tennénk legyen tervünk, ha lehet írásos rögzített formában. Bátran merem állítani, hogy a legtöbb weboldalas projekt amely nem a várt eredménnyel zárult annak volt köszönhető, hogy nem fordítottunk eleget a tervezésre. Ez igaz nemcsak a weboldal elkészítésére, de magára a keresőoptimalizálás helyes céljainak meghatározására is.

A SEO akcióterv mint szolgáltatás létezik az ITZen szolgáltatásai között. Ez kicsit több nyújt egy technikai követelményrendszernél. Gyakorlatilag arról van itt szó, hogy egy átfogó kulcsszóelemzés segítségével feltérképezzük mire keres a célpiacod. Kiderítjük hogy mit kell tenned ahhoz, hogy bekerülj a keresőbe, sőt azt is hogy hová érdemes kerülj be.

Első lépésként tehát legyen egy olyan átfogó képed a weboldaladról amit könnyedén el tudsz magyarázni a webes kivitelezőnek is. Így sokkal könnyeben fog menni a munka és nagyobb valószínűséggel zárul majd le a projekt az elvárások szerint.

Webtárhely, domain

Szintén a fejlesztés előtt érdemes arról megállapodni, hogy pontosan hová is fog kerülni az a weboldal. Sokféle szolgáltató közül választhatunk. ez egyben szerencse és balszerencse is. A rosszul megválasztott tárhely sok probléma forrása lehet a későbbiekben. Egy korábbi írásban összefoglaltam hogy melyek is a jó webtárhely ismérvei, érdemes áttekinteni a listát.

WordPress weboldal készítés

A weboldal elkészítése tehát WordPress alapon talán a legkifizetődőbb. Ezzel egy könnyedén karbantartható, kiváló adottságokkal rendelkező weboldalt indíthatunk. Egy céges weboldal alapvetően  nem túl bonyolult, különleges funkciókkal nem kell bírnia.

A WordPress motor alapvetően ingyenes, és ha van hozzá huzalmad, akkor természetesen te magad is összerakhatsz egy ilyen rendszert. Egy WordPress weboldal elkészítése nem kifejezetten fejlesztői feladat, de azt azért hozzátenném, hogy nem árt azért ha egy fejlesztőnek is van köze hozzá.

Népszerűek napjainkban az Avada, Divi és hasonló drag’n’drop fejlesztőeszközök (Visual builderek), de ezek nagyon lassúvá tehetik az elkészült weboldalt. A sebesség azért a mai viszonylatokban eléggé központi kérdés, legyen szó keresőoptimalizálásról, vagy csak arról, hogy egyre inkább mobilos világban élünk.

Tartalomfejlesztés, szövegírás

OK, itt szokott a legtöbb probléma előfordulni, tapasztalataink szerint. A webes szövegírás sokszor nem ítéltetik fontosnak. Viszont ha keresőforgalmat szeretnél felépíteni, akkor foglalkoznod kell vele.

A már korábban is említett SEO akcióterv elkészítése során megtervezzük a tartalmaid is, sőt ha igényled a szövegeket is elkészítjük.

A legfontosabb ma a szöveg. Nem számít hogyan néz ki a weboldalad, legalábbis nincs akkor jelentősége mint gondolod. Sajnos azt tapasztaljuk hogy a legtöbb egyszerű weboldal esetében a grafikai tervezés viszi el a költségek nagy részét. Ezeknél a projekteknél általában igaz, hogy ha annyit foglalkozna a megbízó volna a tartalom fejlesztésével, mint a weboldal csinosítgatásával, már régen tervezhetné a következő marketingkampányt.

Social Media, linképítés

Ha keresőoptimalizált weboldalt szeretnél, nem elegendő ugyanakkor a belső rendszereket fejlesztgetni. Ki kell lépni a webre, el kell valahol érni a célközönséged, ja és a Google számáéra is be kell bizonyítanod, hogy van létjogosultsága a weboldaladnak az interneten.

Ehhez kiváló eszközt nyújtanak a közösségi hálózatok, köztük is leginkább a Facebook. Szóval kell egy social média felület.

A linképítés szintén azt a célt szolgálja, hogy növeld a hitelességedet a Google szemében. Itt találsz is egy átfogóbb írást arról, hogy milyen módszereket érdemes használnod.

 

Mennyi is az annyi?

Már ismered a fontosabb körülményeket, amiket figyelembe kell venned,m nézzük a kalkulációt, azaz mennyibe is kerülne ez valójában.

A kalkuláció a 2018 Januári listaárak alapján készült, akkor ha nem vonsz be külsős fejlesztőt, azaz te kattintgatod össze a weboldalt, és te írod meg a szövegeket.

  • SEO Akcióterv: 30.000 Ft
  • Webtárhely és domain: ~ 20.000 Ft/év
  • Kész WordPress téma a ThemeForest-en: ~15.000 Ft (59$)

Bevallom nem annyira életszerű a fenti lista. Azt feltételezzük hogy mindent te magad fogsz csinálni (kivéve talál a tervezést), de be kell látni, hogy nem annyira egyszerű azért ez így. Ha csináltál már hasonlót, akkor bizonyára tudod hogy ez eléggé időigényes lehet a feladatok mindegyike.

Az ITZen sokat segíthet abban, hogy időt spórolj, sőt segítünk abban is hogy rendszere legyen annak amit csinálsz az interneten. Nézz szét a szolgáltatásaink között.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.